Hlavní obsah

Florbalisty Střešovic mrzelo, že se s Dalenem nedokázali prosadit

Umea

Florbalisty Tatranu Střešovice mrzelo, že se v semifinálové bitvě s domácím Dalenem na Poháru mistrů v Umee přes povedené dvě třetiny nedokázali střelecky prosadit. Nakonec utrpěli loňští finalisté debakl 2:8 a s turnajem se rozloučili.

Foto: ČFbU

Ilustrační foto.

Článek

"Tohle utkání mě bude ještě dlouho mrzet. Odehráli jsme dvě dobré třetiny. Možná až moc dobré. Ten florbal mě bavil, to jsou třetiny, kdy se soustředíme na naši hru a na naši obranu. Z toho vyrážíme do brejků, ale nedáme góly," řekl oficiálním stránkám České florbalové unie obránce Střešovic Michal Podhráský.

Tatran prohrával po dvou třetinách 0:1, v závěrečném dějství ale Dalen svoji kvalitu vyjádřil sedmi brankami. "Přijdeme do šatny, řekneme si, že musíme začít utočit, a jak na to myslíme, tak dostaneme dva rychlé góly a rozsypeme se jako pytel lentilek. Pak už jsme na tom hřišti trapní. Hrozně nás mrzí, že se nedokážeme soustředit tři třetiny a nejsme schopni dát góly," doplnil Podhráský.

Tatran se poprvé prosadil až za stavu 0:5, když v 52. minutě skóroval Jan Natov. "Měli jsme tam dát něco dřív, gól na 1:5, to už je relativně pozdě. Marek Vávra měl za stavu 0:0 prázdnou branku a trefil břevno. Švédský tým byl hodně hratelný. Nakonec to dopadlo 2:8, což podle skóre vypadá hodně velká prohra. Ale kdybychom ten gól dali, sice jsou to kdyby, ale bylo by to úplně jiné utkání," doplnil další zadák Jan Klimeš.

Z postupu se radoval Tomašík

Na straně Dalenu se radoval z postupu i český útočník Milan Tomašík. "Řekl jsem klukům, že má Tatran dobrého gólmana, dobré přesilovky a hrají na brejky. Věděli jsme, že musíme hrát trpělivou hru, a to se nám dařilo. Nepustili jsme je k více než ke dvěma nebo třem šancím za dvě třetiny," prohlásil Tomašík.

Gólman Tomáš Kafka měl až do 46. minutě na kontě jedinou inkasovanou branku, pak se ale Dalen rozjel. "Chtěli jsme tak hrát 40 až 50 minut, až jim dojdou síly, prostě je unavit. Hrát s nimi otevřenou hru a ztrácet balóny, aby oni těžili z brejků, tak bychom nevyhráli. My jsme to dodrželi a vyplatilo se. Rozhodla kvalita a trpělivá hra z naší strany," dodal Tomašík.

Reklama