Hlavní obsah

Gymnastu Konečného po olympiádě čeká operace

PEKING/PRAHA

Sportovní gymnasta Martin Konečný musí po olympijských hrách na operaci kolena. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant se zranil v květnu a v Pekingu absolvoval jen cvičení na hrazdě a na koni na šíř. Lékařské vyšetření po jeho neúspěšném sobotním vystoupení odhalilo, že má utržený meniskus a musí podstoupit chirurgický zákrok.

Článek

Konečný měl v roce 2006 operovaný zkřížený vaz v koleni a nyní ho na stejném kloubu čeká další zákrok. Bronzový medailista v prostných z mistrovství Evropy 2006 během závodů nevěděl, že je jeho koleno v tak špatném stavu.

"Odhalila to až zdejší magnetická rezonance, na kterou Martina dovedl doktor Heinz, protože také on chtěl mít jistotu, že je koleno v pořádku. Vazy v kolenu už ano, ale meniskus bude nutné operovat," citoval server progym.cz osobního trenéra nejlepšího českého gymnasty Oldřicha Otavu.

Konečný skončil v poli poražených i na oblíbené hrazdě, na níž nezvládl jeden z letových prvků a přišel o šanci na postup do osmičlenného finále. Sestavu pak už dokončil především s cílem nezhoršit si zranění.

Reklama