Hlavní obsah

Zápasník Švec: Sen o olympijské medaili se navždy rozplynul

Zklamání netajil. K bronzové medaili měl totiž český řeckořímský zápasník Marek Švec hodně blízko, ale jeho velký olympijský sen se nakonec zase rozplynul. „Možná, že definitivně skončil, protože Peking byl poslední olympijskou šancí. Nevím, zda do olympiády v Londýně na žíněnce vydržím,“ svěřoval se pětatřicetiletý borec.

Článek

Nastupoval jste se zdravotními problémy se žebry a vazy v rameni. Omezovala vás zranění?

Nebudu se na ně vymlouvat, na žíněnce jsem žádné  problémy necítil. Bolest se ozvala až po utkáních.

S čím jste do utkání o medaili s Mambetovem šel?

Myslel jsem si, že k ní máme oba stejně daleko, ale bohužel se ukázalo, že k ní měl  blíž Kazach. Nevím, zda rozhodl věk nebo to, že byl dravější a já naopak unavenější z náročného sledu těžkých zápasů..

Kazach vás ve druhé periodě dokázal přehodit...

Nevím, kde se stala chyba. Měl jsem výhodu prvního záběru a zřejmě jsem ho držel příliš dlouho, i když už bylo jasné, že z něho víc nevytěžím. Asi jsem si měl počkat na další příležitost a zaútočit jinak.

Ale on měl navrch i v první periodě. Neměl jste začít aktivněji?

Právě proto jsem se ve druhé snažil být aktivnější, ale bohužel se mi nepodařilo na žíněnce nic udělat a on ještě z mé aktivity vytěžil maximum. Získal pět bodů a medaili.

V prvních dvou utkáních jste byl lepší a vyhrál...

Vítězství s Bulharem Dinčevem bylo vydřené, následná výhra nad úřadujícím mistrem světa Gruzíncem Nozadzem pro mne byla obrovskou poctou. Jenže v semifinále jsem dostal od mistra Evropy Rusa Chuštova na frak... Tahle prohra bude bolet asi déle, než ta o bronz.

Reklama