Hlavní obsah

Olympijská vítězka Emmons plánuje založit rodinu

Držitelka zlaté a stříbrné olympijské medaile z Pekingu Kateřina Emmons potvrdila, že vynechá sezónu 2009. Zatím tráví volno doma u rodičů v Plzni. Ve čtvrtek se chystá na přijetí u prezidenta republiky Václava Klause, věnuje se i povinnostem vůči svým partnerům a agentuře Sport Invest International a začátkem října odletí do USA.

Článek

V Čechách už jste bez manžela?

Ano, Matt odletěl v pondělí zpátky do Spojených států. Na Aljašce bude uveden do Šíně slávy v Anchorage, kde studoval na univerzitě. Já za ním odlétám 6. října.

Jste definitivně rozhodnutá rok vynechat?

Není to nic nového, takhle jsme se dohodli už před olympiádou. Sezónu 2009 vynechám. To neznamená, že nevezmu vzduchovku a malorážku do ruky, ale budu si střílet jen pro radost a udržení kontaktu.

Lze z toho vyčíst, že chcete založit rodinu?

Přesně tohle máme v plánu. Chceme postavit dům v Minnesotě a mít potomka. Bylo by to ideální, protože se chci ke střílení vrátit a do olympiády v Londýně bude pořád dost času. Střílet určitě nezapomenu. Už jsem měla jednu delší pauzu po Aténách. Vrátila jsem se a výsledky byly ještě lepší.

Ale příští rok se v Praze střílí mistrovství Evropy ve vzduchových zbraních, tam budete chybět?

Chybět nebudu, protože jsem slíbila pomoc organizátorům. Budu něco jako živý maskot. Střílet ale nebudu. Opravdu mě tahle končící sezóna stála strašně moc sil. Vynechávám i listopadové finále Světového poháru. Nemělo by smysl se trápit. Lepší bude si od střílení nějaký čas odpočinout.

Přijedete na lednové vyhlášení Sportovce roku?

Plánujeme návrat už na Vánoce, takže bychom si pobyt protáhli, pokud tedy budu v desítce nejlepších a pozvou mě.

Vypadáte velmi odpočatě, dovolená se tedy vyvedla?

Byli jsme s Mattem na chalupě, pak na Moravě a na Slovensku, prohlédli jsme si Český Krumlov a Jindřichův Hradec. Návštěvy památek nás baví. Část dovolené jsem ale promarodila, takže se mi zdála krátká.

Jak se těšíte k prezidentu Klausovi na čtvrteční přijetí olympijských medailistů z Pekingu?

Hodně, protože to považuji za ocenění toho, co jsme na olympiádě dokázali. Pozvání si velmi vážím.

Reklama