Hlavní obsah

Po životním závodě byli bobisté Dvořák s Noskem v Siguldě šestí

Sigulda

Bobisté Dominik Dvořák a Jakub Nosek den po životním čtvrtém místě skončili v dalším závodě Světového poháru v Siguldě šestí. Česká posádka si tím vyrovnala druhý nejlepší výsledek v kariéře, vloni byli spolu šestí v Iglsu. Po úvodních dvou závodech figuruje Dvořák na pátém místě pohárového pořadí se stejným bodovým ziskem jako třetí Christoph Hafer z Německa.

Foto: Sport.cz

Dominik Dvořák a Jakub Nosek (vlevo) po dojezdu do cíle.

Článek

I druhý závod sezony se stal kořistí Němce Francesca Friedricha. Dvojnásobný olympijský vítěz a sedminásobný mistr světa neztratil na rychlosti ani po výměně brzdaře. Zatímco v sobotu vyhrál s Alexanderem Schüllerem, tentokrát mu pomáhal roztlačit bob Martin Grothkopp.

Dvořák s Noskem byli šestí už po první jízdě, po té druhé zaostali za vítězi o 51 setin sekundy. V sobotu byl jejich odstup skoro dvojnásobný. Od medaile je tentokrát dělilo 26 setin.

Foto: Český bobový a skeletonový tým

Posádka českého dvojbobu Dominik Dvořák a brzdař Jakub Nosek při tréninku v lotyšské Siguldě.

Český bobový a skeletonový tým

Druzí opět skončili domácí bobisté Oskars Kibermanis a Matiss Miknis a od Friedricha je dělilo jen šest setin. Před českou dvojicí se umístili ještě další dvě německé posádky a o jedinou setinu i Rusové Maxim Andrianov s Iljou Malychem.

V Lotyšsku byly na programu pouze závody dvojbobů a na startu chyběly některé týmy včetně silných Kanaďanů. Čtyřčlenné posádky začnou bojovat o body až o týden později v německém Winterbergu. S Dvořákem a Noskem patří do české sestavy ještě Jan Šindelář, Jaroslav Kopřiva a Dominik Suchý.

SP v jízdě na bobech v Siguldě (Lotyšsko):
Dvojboby:
1. Friedrich, Grothkopp (Něm.) 1:40,25 (50,00+50,25)
2. Kibermanis, Miknis (Lot.) -0,06 (50,02+50,29)
3. Hafer, Schneider (Něm.) -0,25 (50,07+50,43),
...6. Dvořák, Nosek (ČR) -0,51 (50,28+50,48).
Průběžné pořadí SP (po 2 závodech):
1. Friedrich 450
2. Kibermanis 420
3. Hafer 368,
...5. Dvořák 368.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.