Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic vyhráli v Havířově a slaví opět titul

HAVÍŘOV

Florbalisté Střešovic získali posedmé za sebou a celkově pojedenácté ve čtrnáctileté historii nejvyšší soutěži titul. Český suverén zvítězil v nedělním třetím finálovém utkání v Havířově před rekordní návštěvou 3013 diváků nad domácím Torpedem 5:1 a celkově ovládl sérii 3:0 na zápasy.

Foto: Martin Neužil

Ilustrační fotografie

Článek

I v neděli potvrdila svou formu první útočná formace Tatranu. Michal Jedlička ještě vylepšil svou rekordní bilanci v play-off pěti body za tři branky a dvě asistence. Celkově zaznamenal v devíti zápasech play-off 32 bodů za 17 tref a 15 přihrávek. Švédska hvězda nejvyšší soutěže Johan von der Pahlen, jehož maximum 25 bodů z loňska Jedlička minulý týden vyrovnal, se trefil také dvakrát a na jednu branku přihrál.

"Z perfektních nahrávek, které jsem od kluků dostal, se nic jiného než skórovat nedalo. Všechny góly jsem dával do prázdné branky. Diváci určitě viděli výborný zápas, dlouho vyrovnaný, který se nám podařilo rozhodnout až ve třetí třetině. Havířov sice nehrál špatně, my jsme byli o něco lepší," řekl Jedlička.

Produktivní dvojice Tatranu poprvé zaúřadovala v 13. minutě, kdy po Jedličkově asistenci otevřel skóre Von der Pahlen. Florbaloví příznivci na zimním stadiónu, kam zavítala už v sobotu do té doby nejvyšší počet diváků na tuzemský florbal (2345), viděli vyrovnávací branku už za 32 vteřin, kdy vyrovnal Pavel Kožušník.

Oba celky v úvodním dějství ubránily oslabení, Havířov pak odolal i v druhé části při Kowalově trestu, ale v 36. minutě se už po spolupráci s Von der Pahlenem prosadil Jedlička. Tatran tak korunoval svou převahu v druhém dějství. V 44. minutě si střešovické hvězdy opět role vyměnily a tentokrát se trefil švédský útočník.

Střešovice se vyrovnaly s odchody 

Když pak využil Koziorkovo vyloučení k tříbrankovému náskoku Jedlička, bylo rozhodnuto, přestože v 55. minutě ještě nastřelil domácí Roman Kantor tyč. Při skandovaném potlesku publika si vzal poslední střelecké slovo v sezoně stylově 21 sekund před koncem nejlepší hráč play off Jedlička. Tatran tak získal novou trofej pro šampiona, kterou převzal kapitán Juraj Šádek, jediný hráč s jedenácti mistrovskými tituly.

"Nejvíc mě těší, že se nám podařilo projít finálovou sérií bez jediné porážky. Vzhledem k tomu, že Havířov hrál výborně, tak to byla nejtěžší série," řekl trenér Petr Ďarmek, který slavil předešlých deset titulů jako hráč, tentokrát dovedl mužstvo k triumfu na lavičce. "U jednoho jsem ale ještě navíc asistoval trenéru Cepkovi."

Střešovice se v této sezóně dokázaly vyrovnat i s odchodem legendy Vladimíra Fuchse, který po loňském desátém titulu stejně jako Ďarmek skončil. Nyní se chystá do extraligového důchodu Fuchsův nástupce v roli kapitána Šádek. V nejvyšší soutěži končí i obránce Miroslav Hanzlík, který už působil v roli hrajícího asistenta. Střešovice čeká přebudování základní sestavy, navíc z české soutěže možná odejde po dvou letech Švéd Von der Pahlen.

Havířovský kouč Ivo Jochman uznal, že soupeř byl lepší. "Nedá se nic dělat, musíme bojovat dál," řekl. "Střešovice perfektně bránily, do ničeho nás nepustily a hlavně hráči měli lépe seřízená mířidla," dodal.

Torpedo Havířov - Tatran Střešovice 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 14. Pavel Kožušník (Jendrišák) - 13. Von der Pahlen (Jedlička), 36. Jedlička (Von der Pahlen), 44. Von der Pahlen (Jedlička), 49. Jedlička (Hozman), 60. Jedlička (Fridrich). Rozhodčí: Janoušek, Černý. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. Diváci: 3013. Konečný stav série: 0:3.

Reklama