Hlavní obsah

Nejlepší čeští drezurní a skokoví jezdci přebrali ceny na Žofíně

PRAHA

Nejlepším českým jezdcem loňského roku v drezúře byla vyhlášena v pátek večer v pražském paláci Žofín Hana Pelikánová-Vašáryová, mezi skokovými jezdci triumfoval Václav Opatrný. V rámci slavnostního večera s názvem Kůň roku 2007 byla vyhlášena i celá řada dalších kategorií, pro některé ceny si přišly osobně i koňské hvězdy.

Článek

Koněm roku v drezúře se stal desetiletý hřebec Ricco, který loni s jezdkyní Pelikánovou zářil nejen na českých drezurních obdélnících a z deseti tuzemských startů pokaždé zvítězil. Koněm roku mezi skokany byl vyhlášen třináctiletý Cartouche, který startoval výhradně s jezdcem Opatrným. Vybojoval s ním důležitá prvenství na mistrovství České republiky v Karlových Varech, ale prosadil se i v zahraničí.

Ceny si z pražského Žofína poprvé odvezli také jezdci roku v mladších kategoriích - děti, junioři a mladí jezdci. V drezuře ceny za první místa získaly Michala Jirsová, Martina Opočenská a Libuše Půlpánová. Ve skokové disciplíně ze z vítězství radovaly Michaela Hažmuková, Nathalie Crnková a Veronika Krajníková. Mezi další vyhlašované kategorie patřil ČSOB Pohár Jezdectví, jehož vítězi se stali Alexander Onoprienko (drezura) a Aleš Opatrný (skoky).

Koní dorazila na Slovanský ostrov celá řada a nešlo jen o vítěze vyhlašovaných kategorií. "Odpoledne vozilo zájemce po Slovanském ostrově čtyřspřeží z Národního hřebčína v Kladrubech, navíc zde hlídkovala Městská jízdní policie Praha, která využívá ve službě také starokladrubské koně," vysvětlil Josef Malinovský z pořádající redakce časopisu Jezdectví.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.