Hlavní obsah

Masný o boxerském bezvládí: Budu prosazovat příchod ruského trenéra

Poslední medailí českého boxu je bronz Rudolfa Kraje z MS v Bangkoku 2003. Po neúspěchu v kvalifikacích o olympijský Peking rezignoval na post šéftrenéra Svatopluk Žáček, abdikoval i svazový šéf Daneš Zátorský. Zatím je nikdo nenahradil.

Článek

Před olympiádou jste řekl, že účastnit se toho „pekingského cirkusu“ nemáte zapotřebí. Sledoval jste alespoň boxerský turnaj?

Z hlediska boxu to dopadlo, jak jsem předpokládal. Všichni byli proti Rusům, protože Asie potřebovala udělat výsledky. Kdyby byla spravedlnost, tak mají Rusové šest zlatých. Sudí ale ořezali i Kubánce. Rusy by ovšem olympiáda měla probudit, protože současné vedení Světové boxerské asociace není dobré.

Jako její viceprezident jste měl ale velké plány, ne?

Měl, jenže Evropa je rozhádaná. Teď nemá tu pozici, jako třeba ve fotbale UEFA. Rusové jsou z momentální situace rozčarovaní a to by mělo přinést zlepšení.

O vás se ví, že máte k Rusům blízko. Může to přinést i změny v českém boxu, který je v tuto chvíli bez reprezentačního kouče i šéfa svazu?

Pojedu na ruské mistrovství do Kaliningradu a tam to probereme.

Co to znamená konkrétně?

Šel bych ruskou cestou. Chce to najít dobrou trenérskou variantu a já budu prosazovat příchod ruského kouče. Finance by se na svazu najít měly.

Máte už nějaká jména v rukávu?

Nechám si poradit.

A když vám ruská varianta u české reprezentace neprojde?

Uvidíme, kandidátů je víc. Na výkonném výboru jsem citoval jméno Marka Šimáka. Jenže on má velký talent dělat si dost nepřátel.

Boxerské mistrovství Evropy v Liverpoolu je ale už v listopadu. Stihne do té doby vůbec nový kouč nominaci?

Myslím, že teď to nějakým způsobem doklepeme, a po šampionátu se necháme překvapit, s čím přijde nový kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.