Hlavní obsah

Klusák Le Loir des Bordes vyhrál hlavní dostih ve Slušovicích

SLUŠOVICE

Ryzák Le Loir des Bordes v sulce se svým trenérem a spolumajitelem Allem Lomanem podle očekávání zvítězil v hlavním dostihu sobotního klusáckého mítinku na travnatém závodišti ve Slušovicích.

Článek

V Česku dosud neporažený Le Loir des Bordes měl ve Velké ceně Zlínského kraje nejvyšší startovní číslo a do dostihu se vydal s přibližně padesátimetrovou ztrátou. Soupeře ale začal rychle dohánět a poměrně záhy přešel do čela. Pak už byl hlavní dostih jeho velkým sólem.

Cílem proběl reprezentant stáje Eurokaravany o pět délek před dvojicí I Can Fly Diamant, Marquise J´Ami. Smůla postihla čtvrtého Jumbyho d´Occagnese, jehož jezdkyni Heleně Pokorné vypadl krátce po startu bič, a tak v cílové rovině nemohla svého koně účinněji pobízet.

Dostihový den byl velmi úspěšný pro tréninkové středisko Humňany. Majitel a trenér tamního centra Bedřich Novák totiž přivezl do Slušovic jen dva koně a oba vyhráli.

Pozornost upoutal zejména desetiletý Lesmeral de Chenu, jenž nejprve doběhl druhý v seriálu Trotteur Francais za vítězným Lymnetisem. O dvě a půl hodiny později se pak postavil se zkušeným cvalovým žokejem Janem Demelem na start dostihu klusáků pod sedlem a vyhrál jej naprosto suverénně o 11 délek před Vesničankou.

Klusácký mítink ve Slušovicích:
Velká cena Zlínského kraje (tříletí a starší klusáci, 40.000 korun, letmý start, 2200 m): 1. Le Loir des Bordes (jezdec a trenér Alle Loman, stáj Eurokaravany), 2. I Can Fly Diamant, 3. Marquise J´Ami.

Reklama

Související témata: