Hlavní obsah

Mistr Evropy v ricochetu Koukal za dřevák zničil kamaráda a šest míčků

PRAHA

Squashista Jan Koukal je mistrem Evropy. Avšak ne ve squashi, ale v ricochetu. Šestadvacetiletý Koukal minulý víkend ovládl evropský šampionát, když ve finále porazil svého kamaráda a největšího favorita soutěže Jana Veselého. "Odměnil" se mu tak za to, že jej Veselý do soutěže přihlásil... "Nedivil bych se, kdyby se na mě Honza zlobil," říká Koukal.

Foto: Sport Invest

Český squashista Jan Koukal

Článek

Minulý víkend se v nizozemském Hertogenboschi uskutečnilo mistrovství Evropy v ricochetu. A Česká republika v něm kralovala. Titul evropského šampióna vybojoval squashista Jan Koukal, který ve finále porazil svého kamaráda a největšího favorita soutěže Jana Veselého.

A právě Veselý stojí za tím, že se Koukal šampionátu v ricochetu zúčastnil. Nejdříve ho přihlásil na mistrovství republiky a pak i do Hertogenbosche. A Koukal se mu za to patřičně odvděčil. "Honzu jsem na obou turnajích ve finále porazil. Nedivil bych se, kdyby se na mě zlobil," vyprávěl s úsměvem na tváři Jan Koukal.

"Ale ne, s Honzou jsme kamarádi, vycházíme spolu výborně. Bral to v pohodě. Bydleli jsme spolu na pokoji, radil mi," přiznal šestadvacetiletý Koukal. "Vůbec jsem netušil, kdo se mistrovství zúčastní, a tak jsem od Honzy vyzvídal. Říkal jsem si, že když to všechno dobře dopadne, setkáme se ve finále. A to se nakonec potvrdilo."

Ve finále zničili šest míčků

"Cesta do finále byla poměrně lehká, ten poslední zápas ale stál za to. Byl pěkně těžký. Ve finále jsme zničili šest míčků, což je světový rekord. Každý nový míček jsme pak museli dlouho zahřívat a já se nemohl dostat do tempa. Navíc ten poslední byl hodně divoký a nějak moc lítal. Ke konci to byla bitva," zavzpomínal na finále Koukal, který za triumf obdržel dřevák. "Snad to nemá nic symbolizovat," smál se.

Desetinásobný mistr republiky ve squashi má nyní nabitý program. V pátek odpoledne se představí v exhibičním zápase se světovou jedničkou - Francouzem Gregorym Gaultierem. A pak má v plánu několik turnajů. "Příští týden pojedu do Turína, pak mě čeká turnaj v Praze, poté v Bratislavě. A pak už budu mít volno," uzavřel Jan Koukal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.