Hlavní obsah

Sportovní gymnastka Komrsková ukončila aktivní kariéru

BRNO

Sedmadvacetiletá česká sportovní gymnastka Jana Komrsková ukončila kvůli bolestem zad aktivní kariéru. Účastnice olympijských her 2000 v Sydney a o čtyři roky později v Aténách zanechává gymnastiky už na třetí pokus, dvakrát se po odpočinku opět vrátila.

Foto: www.gymstarz.net

Jana Komrsková na archivním snímku

Článek

"Nyní už jsem ale dozrála k rozhodnutí skončit definitivně. Bolesti zad mě dost limitují," řekla ČTK Komrsková.

Poprvé odešla od gymnastiky po olympiádě v Aténách a začala se věnovat skoku o tyči. Její atletická kariéra však kvůli problémům s loktem trvala pouhý rok, po němž se opět vrátila ke svému hlavnímu sportu.

Po sedmém místě v přeskoku na mistrovství světa 2007 skončila Komrsková podruhé. Ovšem po roce se vrátila znovu a hned v prvním závodě obsadila ve Světovém poháru v Madridu sedmé místo. Loni na podzim dokonce vyhrála přeskok na dvou závodech Světového poháru v Osijeku a ve Stuttgartu.

Po těchto úspěších začala Komrsková uvažovat o startu na olympijských hrách 2012 v Londýně. "Když nám to doma řekla, tak jsme měli z jejího rozhodnutí hrůzu. Představovalo to obrovskou porci dlouhé dřiny," řekl její otec Jan Komrska, který svou dceru také určitou dobu trénoval.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.