Hlavní obsah

Futsalisté se budou na boj o ME připravovat na turnaji v Brazílii

PRAHA

Česká futsalová reprezentace se v rámci přípravy na kvalifikaci o mistrovství Evropy 2012 v Chorvatsku znovu vydá na velmi dobře obsazený turnaj v Brazílii, kde v říjnu změří síly se světovou špičkou. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna věří, že si zopakují loňský rok, kdy po účasti na stejném turnaji následně získali bronzovou medaili na mistrovství Evropy.

Foto: ČTK/AP

Ze souboje reprezentace s Ázerbajdžánem

Článek

S týmem do Jižní Ameriky navíc pocestuje už i nový Neumannův asistent Cacau, narozený právě v Brazílii. Ten již rok obléká dres českého mistra Chrudimi, kde bude od nové sezony hrajícím trenérem. "Dosavadní asistent Vlasta Bartošek odešel k reprezentaci Polska. Řešili jsme, kým ho nahradit, a jsme moc rádi, že jsme se dohodli právě s Cacauem," uvedl na dnešní tiskové konferenci předseda českého futsalu Otakar Mestek.

Vedení reprezentace si od angažování Cacaua slibuje, že Brazilec přinese do hry českého týmu další oživení. "Určitě do naší hry zařadí nové prvky. Je to vidět už z jeho práce v Chrudimi," mínil kapitán reprezentace Martin Dlouhý.

Cacau: Práce v Česku mě okouzlila

Sám Cacau prý s přijetím nabídky na začlenění do realizačního týmu české reprezentace neváhal. "Práce v Česku mě okouzlila. Měl jsem možnost vrátit se hrát do Kazachstánu, ale raději jsem zůstal tady. Věřím, že podmínkami se český futsal do tří let dotáhne na současnou evropskou elitu Španělsko a Rusko," věří Cacau.

Podle něj k tomu pomůže i účast na podobných turnajích, jako je ten v Brazílii. "Je to skoro jako mistrovství světa. Jsou tam ty nejlepší týmy. Bude to dobrá příprava," řekl.

Soupeře pro kvalifikaci se národní tým dozví při losování 9. září v Nyonu. Zápasy ve čtyřčlenné skupině jsou na programu na konci února, postoupí dva nejlepší týmy. "Letošní rok je pro nás přípravou na vrchol, kterým je únorová kvalifikace. Pro postup uděláme všechno," slíbil Dlouhý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.