Hlavní obsah

Snookerová elita se vrací do Prahy, Higgins je zpátky po trestu

PRAHA

Po roční přestávce se v Praze znovu představí světová snookerová elita, tentokrát nikoli v exhibici, ale v oficiální soutěži. Od pátku do neděle se bude v hale v Podvinném Mlýně hrát poslední z dvanácti dílů základní části nového seriálu Players Tour Championship a ve startovní listině je patnáct ze šestnácti nejlepších hráčů světového žebříčku.

Článek

Příznivci této formy kulečníku jsou zvědaví, v jaké formě se jim ukáže trojnásobný mistr světa Skot John Higgins, který se vrací po šestiměsíčním trestu. Ten dostal za to, že neoznámil zinscenovaný pokus o ovlivňování výsledků. Vypršel mu před týdnem a hned po návratu v německém Hammu porazil všechny soupeře. V Praze bude usilovat o druhé vítězství v seriálu, což se ještě nikomu nepodařilo.

Cenu pro nejlepšího si zatím odneslo jedenáct různých hráčů, přičemž hegemonii snookerových hvězd z britských ostrovů dokázal narušit jen Číňan Ting Ťün-chuej. V čele celkového pořadí je Angličan Shaun Murphy, mistr světa z roku 2005.

Úřadující světový šampion Australan Neil Robertson se zatím vůbec neprosadil a nedostal se ani jednou do čtvrtfinále. Finálový turnaj se bude hrát v březnu příštího roku v Dublinu a kvalifikuje se do něj 24 hráčů s nejlepšími výsledky ze základní části.

V Podvinném Mlýně se utká 128 hráčů, začínat se bude každý den v 9:00 a končit těsně před půlnocí. Ceny vstupenky se pohybují od 300 korun na první kola až po 2000 na nejlepší místa při nedělním finále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.