Hlavní obsah

Olympionici se mohou těšit na další oblečení s uměleckými motivy

Praha

Čeští sportovci se mohou těšit, že by na olympijských hrách za rok v Soči i v Riu de Janeiro v roce 2016 mohli zaujmout nejen svými výkony, ale opět i oblečením. Český olympijský výbor (ČOV) dnes prodloužil partnerství se společností Alpine Pro, která připravovala oceňované vybavení pro Vancouver a Londýn.

Olympionici budou mít dál oblečení s nápademVideo: Sport.cz

 
Článek

"Spolupráce se osvědčila. Oblečení pro Vancouver bylo originální a pozitivně ho přijali sportovci, široká veřejnost i zahraniční média. Potom přišel enormní úspěch holinek a celé kolekce pro Londýn a ten nás utvrdil v tom, že chceme pokračovat," komentoval prodloužení smlouvy předseda ČOV Jiří Kejval.

Zatímco na zimních hrách ve Vancouveru 2010 Češi poutali pozornost pestrobarevnými oděvy, loni v Londýně zaujali holinkami a inspirací oblečení se stal slavný obraz Amorfa - Dvoubarevná fuga z dílny Františka Kupky. Obě tyto kolekce si navíc mohli zájemci poprvé v historii také zakoupit. "Celkově se prodalo přes sto devadesát tisíc kusů," řekl generální ředitel Alpine Pro Ivan Vodička.

Kejval prozradil, že už vzniká nová kolekce pro Soči. V přímořském městě se očekává teplejší počasí, v horách ale bude panovat mrazivá zima. "Je to komplikované, ale fanoušci se mají na co těšit," slíbil Kejval a naznačil, že opět dojde k propojení sportu a umění. "Tento velikán má určitý vztah k olympiádám a místu, kde se ta příští bude konat," řekl předseda ČOV.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.