Hlavní obsah

Obnovenou klusáckou premiéru ovládl loňský vítěz Derby Bob Harley

Praha

Do pražské Velké Chuchle se v neděli po devíti měsících vrátily klusácké dostihy a hlavní závod večera ovládl loňský vítěz Derby Bob Harley v sulce se svým majitelem Zdeňkem Škobisem. Kvůli vedru začal mítink na opravené dráze po nedávných povodních až v 17 hodin s ohledem na zdraví zvířat i jezdců.

Článek

Na startu ústředního dostihu Ceny Magistrátu hlavního města Prahy byli jen čtyři koně, ale mezi nimi dva vítězové Derby Jenny McMurtie a Bob Harley. Ten v posledním oblouku začal s útokem z druhého místa a v cíli byl o více než délku dříve než Peter Pan a Jenny McMurtie v kvalitním kilometrovém čase 1:16,7.

Dostihové odpoledne bylo úspěšné pro trenéra Jindřicha Klaubenschalka, jehož svěřenci vyhráli tři ze sedmi dostihů, a Mykolu Volfa, který měl dva vítěze. Oba sám vedl, takže se stal i nejúspěšnějším jezdcem dne.

Klusácká sezóna na pražské dráze začala s mnohaměsíčním zpožděním, protože se novému pořadateli Českému klusáckému spolku dlouhodobě nedařilo dohodnout se a uzavřít smlouvu s Českou klusáckou asociací, která je hlavní autoritou v oblasti klusáckého sportu. Start sezony navíc odložila i červnová povodeň.

Ovál navíc v červnu poničila velká voda a zatím na něm není možné konání cvalových dostihů. A podle ředitele TMM Petra Drahoše ještě nejméně měsíc nebude. "Věřím ale, že St. Leger se podaří odběhnout s týdenním zpožděním, ten termín by pro Chuchli mohl být reálný," řekl Drahoš serveru dostihovy-svet.cz s odkazem na prestižní dostih naplánovaný původně na 25. srpen.

Klusácký dostihový mítink v Praze - Velké Chuchli:
Cena Magistrátu hl. m. Prahy (tříletí a starší klusáci, 30.000 korun, 1675 m, autostart): 1. Bob Harley (Zdeněk Škobis, trenér Vjačeslav Šamšurin, stáj Viktoria), 2. Peter Pan, 3. Jenny McMurtie. Výrok: lehce 1 1/4 - 1 - 3/4. Kilometrový čas: 1:16,7.
Dalčí dostihy:
I.: Verrarie (Klaubenschalk) - Costa WS - Jos,
II.: Fastino (Volf) - Glejdy - Coca,
III.: Nino Hammering (am. Jelínková) - Buffalo Joy - Jasan Teč,
V.: Pirate de Jour (Kalčík) - Mikeila Alet - Zorro Misi,
VI.: Kavalerie (am. Tvrzová) - Regent - Walentine,
VII.: No-Shpa (Volf) - Elisabeth - Avalance Boshoeve.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.