Hlavní obsah

Hanzlíčková prohrála na ME v zápase duel o bronz a skončila pátá

Vantaa

Adéla Hanzlíčková obsadila na mistrovství Evropy v zápase páté místo. Devatenáctiletá reprezentantka se na šampionátu ve Finsku probojovala v kategorii do 63 kilogramů do utkání o bronzovou medaili, v něm ji ale ukrajinská exmistryně Evropy Julija Tkačová Ostapčuková za půldruhé minuty položila na lopatky.

Článek

Stejnou porážkou skončil ve Vantaa pro Hanzlíčkovou hned první duel, do kterého jí los přisoudil obhájkyni titulu Anastasiji Grigorjevovou z Lotyšska. Předtím byla mladá Češka zcela nečekaně blízko tomu, aby se jí podařilo dostat favorizovanou soupeřku na lopatky, ale nadějný chvat nedotáhla do konce.

Postup Grigorjevové do finále, v němž potom Lotyška porazila Marii Mamašukovou z Běloruska, dal české debutantce na seniorském ME šanci bojovat v opravách. A vítězstvím nad juniorskou mistryní Evropy Buse Tosunovou z Turecka díky povedenému přehozu se Hanzlíčková kvalifikovala do utkání o bronz.

Mistrovství Evropy v zápase ve Vantaa (Finsko):
Muži - volný styl:
Do 70 kg:
1. Dibirgadžijev (Ázer.)
2. Grigorjan (Arm.)
3. Gör (Tur.) a Kirov (Bulh.).
Do 86 kg:
1. Sadulajev (Rus.)
2. Gajdarov (Běl.)
3. Veréb (Maď.) a Murtazaljev (Arm.).
Ženy:
Do 63 kg:
1. Grigorjevová (Lot.)
2. Mamašuková (Běl.)
3. Tkačová Ostapčuková (Ukr.) a Manolovová (Bul.)
5. Hanzlíčková (ČR) a Dianaová (It.).
Do 75 kg:
1. Zlatevová (Bul.)
2. Marzaljuková (Běl.)
3. Bukinová a Buurmistrovová (Ukr.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.