Hlavní obsah

Boxer Konečný porazil Protkunase před limitem

ASCHERSLEBEN

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný si v sobotu večer v německém Ascherslebenu připsal osmadvacátou výhru v kariéře. Porazil Dimitrije Protkunase z Estonska technickým k.o. v šestém kole a splnil svůj dílčí cíl pro toto utkání tím, že jej dokázal ukončit před limitem.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

"Poprvé byl počítaný již ve druhém kole, ale pak jsem kvůli shazování váhy před zápasem cítil únavu. V pátém kole jsem se ale do toho zase dostal, rozboxoval se a v následujícím kole se mi to podařilo ukončit," řekl šestadvacetiletý Konečný ČTK.

Člen německé stáje SES Ulfa Steinfortha měl se snižováním hmotnosti problémy celý týden. Nakonec však dokázal pět kilo dostat dolů a dostal se na předepsanou váhu 69,8 kilogramu. "Proto jsem se bál, že budu mít problémy se silou, což se nakonec i trochu stalo. Před zápasem jsem se ale dobře vyspal a cítil se dobře," uvedl Konečný, jenž dokázal již čtrnáctý duel ukončit před stanoveným limitem.

Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa se nyní bude chystat na další velký zápas v kariéře. Jeho manažer by totiž rád v červenci v Praze uspořádal Konečného duel o interkontinentální titul organizace WBO. "Tak velký zápas v Česku ještě nebyl. Uvidíme, jestli se nám to podaří. Uvidíme v příštích týdnech, ale snad se to povede," přál si Konečný.

Reklama