Hlavní obsah

Přece jen ho utloukl! Showman bojoval ze všech sil, publikum žaslo

Aarhus

Má pověst showmana. Alespoň tedy na badmintonové hrací ploše a při předešlém vystoupení to Christian Lind Thomsen dokonale potvrdil. Od publika se při utkání druhého kola dánského mistrovství dočkal obdivných výkřiků a nakonec i uznalého potlesku. Výměna, která by pro mnoho soupeřů byla už zdánlivě ztracená, se stala šlágrem internetu. Thomsen se opakovaně vrhal po míčku a zdárně jej vracel na polovinu soupeře.

Úžasná badmintonová výměna

 
Článek

Proti dvaatřicetiletému matadorovi, který už dříve vyklidil elitní pozice a nyní je na 154. místě žebříčku, se postavila dánská a vlastně i světová hvězda, o rok mladší Hans-Kristian Solberg Vittinghus. Tomu patří patnáctá příčka na světě. V konkurenci asijských šampiónů je to obdivuhodné umístění a potvrzuje to, že Dánsko je evropskou velmocí v tomto sportu.

Lind se na favorita vytáhl, první set prohrál 14:21, ve druhém ale držel krok, za stavu 20:20 přišly nejzajímavější okamžiky střetnutí, v němž Vittinghus protivníka nakonec přece jen doslova utloukl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.