Hlavní obsah

Kličko se chystá na kulturistu s velkými svaly

Londýn/Praha

Anthony Joshua je kulturista, který věří velkým svalům. Takový pohled má na svého dalšího soka, možná posledního v kariéře, boxer Vladimir Kličko. Jejich bitva se blíží. Na fotbalovém stadiónu na ně bude zvědavo 90 tisíc fanoušků. A to 29. dubna ve Wembley. Podle Ukrajince by se mohl stát Angličan mistrem světa v crossfitu. Má velké svaly a je surový. Zápas už klepe na šatny obou boxerů, Kličko vyrazil bojovat s psychologickými ostny. Až poté přijdou na řadu pěsti.

Foto: Facebook

Historie, tyto pásy měl v držení Vladimir Kličko. Co dokáže předvést s neporaženým Joshuou?

Článek

Jedenačtyřicetiletý bijec devět a půl roku neprohrál. Až na podzim roku 2015 mu sebral všechny pásy Tyson Fruy. Sedmadvacetiletý Angličan ještě neprohrál. Řežba o krále těžké váhy. To je v osudí.

Kličko se připravuje v rakouském Tyrolsku, kde má tréninkovou základnu. „Anthony Joshua má hodně energie, je mladý, chce se ukázat, že on má ty velké svaly, kterým věří, tím chce zničit lidi před sebou. Jeho svaly mu dávají důvěru," citoval boxerského čtyřicátníka server telegraph.co.uk.

Crossfit není box

Poslední dubnová sobota a 90 tisíc fanoušků boxu na fotbalovém stadiónu. „Box je sladká věda, nejtenčí led. Nejproblematičtější boxeři byli pokořeni. Byl jeden boxer, Kimbo Slice, ten byl nezastavitelný, každého knokautoval. Ten byl opravdu silný," připomněl Kličko Američana, který boxoval, zkusil i MMA. V červnu minulého roku ale zemřel ve věku 42 let.

Jeho sokem ale bude úplně někdo jiný. Mladý a neporažený. „Mám hodně respektu k Anthonymu. On má odhodlání, fyzické schopnosti, umí boxovat, dokáže zvedat závaží, je silný. Má velký schopnosti, ale crossfit není box," dodal Kličko.

Joshua má v profesionálním ringu za sebou 18 zápasů, všechny vyhrál, navíc stylem KO. Kličko podstoupil 68 soubojů a 64 jich vyhrál, 53 stylem KO.

Reklama