Hlavní obsah

Pětibojaři Hercík a Křenková mají z MEJ bronz

Barcelona
Aktualizováno

Moderní pětibojaři Vojtěch Hercík a Karolína Křenková získali v závěrečné smíšené štafetě na juniorském mistrovství Evropy v Barceloně bronz. Do české sbírky tak přidali už pátou medaili.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

V závodu mixů česká dvojice zaostala o deset bodů za domácími Španěly, zlato získali Jean Baptiste Mourcia s Lisou Riffovou z Francie. Bronz uhájili Hercík s Křenkovou, kteří předvedli nejlepší šerm ze všech jedenácti párů, o pouhé tři body.

V předchozích dnech vybojoval titul Marek Grycz, bronz Martin Vlach, oba pak byli členy stříbrné štafety i stříbrného týmu, do něhož patřil také Lukáš Svěchota.

"Takové medailové žně by před odjezdem čekal asi jen nějaký velký optimista. Češi tady sbírali medaile, kde to šlo, a nepamatuji si, že bychom jich někdy přivezli tolik. To se asi zapíše do naší pětibojařské historie," řekl trenér Křenkové Michal Michalík v tiskové zprávě svazu.

"Ujistilo mě to, že ta cesta je správná a že jsou závodníci dobře připravení. Je pro mě před mistrovstvím světa juniorů uklidňující, že je celá tahle skupina konkurenceschopná. Na druhou stranu musíme počítat s tím, že na mistrovství světa bude konkurence samozřejmě větší," dodal Michalík s připomínkou šampionátu v Székesfeherváru na přelomu července a srpna.

Juniorské mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Barceloně - smíšené štafety:
1. Mourcia, Riffová (Fr.) 1449,
2. Gispert, Herediaová (Šp.) 1443,
3. Hercík, Křenková (ČR) 1433.

Reklama

Související témata: