Hlavní obsah

WBO potvrdila verdikt rozhodčích o vítězství Horna nad Pacquiaem

Sydney

Světová boxerská organizace WBO potvrdila hojně diskutovanou porážku filipínské hvězdy Mannyho Pacquiaa na body s Australanem Jeffem Hornem. Zástupci WBO duel o titul ve welterové váze z minulého týdne znovu přezkoumali a uznali, že rozhodčí oba borce bodovali správně.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Hvězdný Filipínec Manny Pacquiao překvapivě prohrál v Brisbane boxerský duel s Australanem Jeffem Hornem a přišel o titul WBO ve welterové váze.

Článek
Fotogalerie

Osmatřicetiletý šampión Pacquiao, jenž byl jasným favoritem duelu v Brisbane, podlehl o devět let mladšímu soupeři u všech třech bodových rozhodčích (111:117, 113:115, 113:115) a prohru přijal. Fanoušci ale o výsledku nepřestávali bouřlivě diskutovat a WBO se proto rozhodla pro nové prověření duelu.

"Pět anonymních kompetentních sudích z různých zemí bylo požádáno, aby se znovu podívali na záznam bez zvuku. Na vítězi jednotlivých kol se museli shodnout vždy alespoň tři z nich," popsali zástupci WBO proceduru. "Na základě toho můžeme říct, že Pacquiao vyhrál pět kol, zatímco Horn vyhrál sedm kol," dodali.

Dosud neporažený bývalý učitel Horn dostal šanci utkat se s Pacquiaem poté, co sešlo z dubnového duelu jedenáctinásobného mistra světa s Britem Amirem Khanem. Se stříbrným medailistou z OH 2004 v Aténách se měl Pacquiao utkat na základě volby fanoušků na twitteru. Horn se v původním hlasování umístil až na posledním místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.