Hlavní obsah

Američan Chen vede finále krasobruslařské Grand Prix

Nagoja

Do finále Grand Prix v krasobruslení nejlépe vstoupil Američan Nathan Chen. Po krátkých programech v japonské Nagoji vedou i francouzští tanečníci Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron a německá sportovní dvojice Aljona Savchenková, Bruno Massot.

Foto: Issei Kato, Reuters

Američan Nathan Chen ve finále Grand Prix v Nagoji.

Článek

Osmnáctiletý Chen ve finále zatím navazuje na svá dvě vítězství z letošních závodů Grand Prix. Jako jediný ze tří krasobruslařů, kteří do krátkého programu zařadili dva čtverné skoky, zajel bez pádu. Díky tomu má takřka dvoubodový náskok před domácím vicemistrem světa Šomou Unem, kterého zradil trojitý axel. Se ztrátou dalších více než dvou bodů je Rus Michail Koljada, jenž upadl při čtverném lutzu.

Do sledovaného duelu tanečních párů lépe vstoupili světoví šampioni z let 2015 a 2016 Papadakisová a Cizeron. Poprvé v kariéře se v krátkém tanci dostali přes 82 bodů a nechali o půl bodu za sebou úřadující mistry světa a olympijské šampiony z Vancouveru 2010 Tessu Virtueovou a Scotta Moira z Kanady.

Při prvním společném startu ve finále Grand Prix se zatím daří Savchenkové s Massotem. Úřadující vicemistři světa po krátkém programu vedou o šest desetin bodu před evropskými šampióny Jevgenijí Tarasovovou a Vladimirem Morozovem z Ruska. Mistři světa Suej Wen-ťing a Chan Cchung z Číny jsou kvůli partnerově pádu při trojitém toeloopu průběžně třetí a ztrácejí na čelo zhruba tři a půl bodu.

Finále seriálu Grand Prix v krasobruslení v Nagoji (Japonsko):
Muži - po krátkém programu:
1. Chen (USA) 103,32
2. Uno (Jap.) 101,52
3. Koljada (Rus.) 99,22.
Sportovní dvojice - po krátkém programu:
1. Savchenková, Massot (Něm.) 79,43
2. Tarasovová, Morozov (Rus.) 78,83.
Taneční páry - po krátkém tanci:
1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 82,07
2. Virtueová, Moir (Kan.) 81,53.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.