Hlavní obsah

Američan Chen poprvé vyhrál finále Grand Prix v krasobruslení

Nagoja

Americký krasobruslař Nathan Chen poprvé v kariéře vyhrál finále Grand Prix. V japonské Nagoji dnes sice ve volné jízdě skončil druhý, ale díky náskoku z krátkého programu nechal za sebou o půl bodu domácího vicemistra světa Šomu Una. Třetí skončil ruský reprezentant Michail Koljada.

Foto: Issei Kato, Reuters

Americký krasobruslař Nathan Chen poprvé v kariéře vyhrál finále Grand Prix.

Článek

Chen i Uno zařadili do volné jízdy hned pět čtverných skoků. Vysoké riziko přineslo chyby, každý z nich jednou upadl. Osmnáctiletý Chen sice kvůli nižší známce za programové komponenty za rodákem z Nagoji Unem zaostal ve volné jízdě o 1,31 bodu, ale přesto po loňském druhém místě poprvé ve finále GP zvítězil. Bezmála dvacetiletý Uno si polepšil z loňské třetí příčky na druhou.

V Nagoji ale chyběl obhájce vítězství v Grand Prix Juzuru Hanju. Olympijský vítěz a úřadující mistr světa kvůli zranění kotníku nemohl nastoupit ke svému druhému závodu v Grand Prix, který měl absolvovat v Japonsku, a do finále se nekvalifikoval.

Do soutěže krasobruslařek nejlépe v krátkém programu vstoupila vicemistryně světa Kaetlyn Osmondová z Kanady. Vede o necelý bod před úřadující juniorskou mistryní světa Alinou Zagitovovou. Tato patnáctiletá Ruska ale o obou svých výhrách v letošní seniorské Grand Prix rozhodla skvělou volnou jízdou.

Průběžně třetí je vicemistryně světa z roku 2015 Satoko Mijaharaová z Japonska, která ve finálové šestici nahradila zraněnou dvojnásobnou světovou šampionku Jevgeniji Medveděvovou z Ruska.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.