Hlavní obsah

Historie WSOP - rok 1975

Tento rok je asi nevýznamnější tím, že jsem se narodil. Dva měsíce předtím, v květnu, se v Binionově Horseshoe kasinu sešlo 21 hráčů, aby se poprali o další titul z Main Eventu WSOP se standardním buyinem 10 tisíc amerických dolarů a stále neměnným formátem „winner takes all“. Tento rok ruka osudu padla na stálého účastníka turnajů WSOP Briana „Sailor“ Robertse, za což inkasoval celých 210 tisíc dolarů a konečně už taky náramek.

Foto: gettyimages.com

V tomto roce si buy in 10.000 $ zaplatilo 21 hráčů

Článek

Na cestě za vítězstvím musel překonat hodně skvělých hráčů jako trojnásobného šampióna Johnnyho Mosse, i svého velkého kamaráda Doyla Brunsona.V posledních třech se zdál největším soupeřem Crandell Addington, ale i ten padl a Brian se dostal do heads-upu s Bobem Hooksem.

Robertsův nebojácný a agresivní styl slavil úspěch. Na flopu 7 6 2 se Hooks rozhodl se svým J9 (dvě overkarty a flush draw), že je na čase zatlačit na pilu. Ovšem Roberts správně vyhodnotil soupeře na draw a se svým overpairem JJ dorovnal. 9 na turnu ještě dala Hooksovi nějakou šanci, ale červená T na riveru přisoudila vítězství „Sailorovi“.

Brian W. Roberts získal svojí přezdívku „Sailor“ (námořník) za svoji službu v námořnictvu Spojených států během korejské války. Byl členem pomyslné skupiny společně s Doylem Brunsonem a Amarillo Slimem, s nimiž spojil své síly při budování bankrollu a prosazování kodexu cti pokerového hráče a nepodvádění při hře. Kromě náramku za tento Main Event získal ještě v roce předchozím titul v turnaji 5,000 Deuce to Seven. Jeho životní styl (drogy, holky a hazard) se na něm ovšem podepsal a zemřel již v roce 1995 na cirhózu jater způsobenou žloutenkou. O tom, jestli mu cirhózu jater způsobil hazard, drogy či holky se anály nezmiňují.

Reklama