Hlavní obsah

Rozhovor s dvojnásobným vítězem WPT

Vy ještě neznáte Marvina Rettenmaiera? Nebudeme trávit čas výčtem počtu umístění na penězích, počtu finálových stolů a jmenováním získaných titulů. Přátelé, použijte Google. Faktem je, že seznam je to dlouhý, Marvin se brzy stal známým hráčem nejen evropské pokerové komunity a vysloužil si několik přezdívek vystihujících více či méně jeho charakter. Po poklidném začátku tohoto roku a nástupu do profesionálního teamu Party Pokeru na sebe Marvin strhnul pozornost v závěrečném turnaji série World Poker Tour – WPT World Championship, kde nastoupil na finálový stůl jako chipleader a po většinu času terorizoval stůl až do závěrečného heads-upu s Philippem Ktorzou. Inkasoval $1.196.858 za první místo a o pár měsíců později při zahajovacím eventu WPT Season XI na Kypru opakoval svůj úspěch a stal se prvních hráčem, který za jedenáctiletou historii série World Poker Tour získal dva tituly po sobě.

Foto: PartyPoker.com

Rodák z německého Leonbergu se naučil hrát poker v roce 2007. Nyní za svůj domov pokládá Londýn, ale většinu času cestuje za pokerem.

Článek
Fotogalerie

Poetické pro mě je, že Marvin je jeden z prvních zahraničních hráčů, který mi byl na WPT představen. V té době, v prosinci minulého roku, toužil po titulu Player of the Year, výzvách, které by znamenaly více než jen peníze, a dívce, která by splňovala jeho představy. Dnes, o dva WPT tituly bohatší, je to stále ten kluk, který si plní sny, rád baví lidi, hraje na kytaru, zpívá a užívá si život.

Dobré ráno, máte tam ráno? Kde se v tuto chvíli nacházíš?

Pro mě je ráno, je půl druhé odpoledne a zrovna jsem měl oběd/snídani. Jsem na Jižním pobřeží v Marylandu.

Bavme se chvíli o rodině. Jak se všichni mají? Jak se daří babičce a co říkala na tvůj poslední výsledek na Kypru?

Má se dobře. Všichni se mají dobře, jsou šťastní. Sledovali to. Vlastně, babička a celá rodina přijedou na WPT Malta. Můj strýc tam již patnáct let žije. Chtěli ho i tak navštívit, takže proč to neuskutečnit, když tam budu i já. Bude to zábava.

Je pravda, že máš bratra, který se narodil teprve nedávno? Je mezi vámi velký věkový rozdíl.

Je to pravda. Můj táta se prostě rozhodl, že svět potřebuje dalšího kluka, jako jsem já. Narodil se v únoru.

Když jsme spolu naposledy mluvili, zmínil ses, že uděláš maximum, abys trávil více času se svou rodinou. Vychází ti to?

Není to tak jednoduché, ale rozhodně pro to dělám maximum. Po Vegas jsem byl na dovolené s mámou a s babičkou ve Španělsku a následně jsem strávil asi čtyři dny v Německu návštěvou ostatních členů rodiny. Poté jsem byl za přáteli v Londýně a fandit Litvě v basketbalu na Olympiádě. Pak už následoval Kypr, takže jsem neměl zase tolik času. Dělám, co můžu.

Vím, že teď máš přítelkyni. Kdo je to? Řekneš mi, jak jste se poznali?

Jasně. Vlastně trávím tyto dva týdny dovolené v Marylandu právě kvůli své přítelkyni. Poznali jsme se na večírku prostřednictvím společných přátel. Nic šíleného. LeAnn je inženýrka a také modelka.

Takže je z pokerového prostředí? Nebo s tím nemá nic společného?

Není, vůbec.

Viděla jsem ji v railu na WPT World Championship. Bude to asi tvůj největší fanoušek. Jak pokeru rozumí? Akceptuje ho jako sport? Podporuje tě?

Myslím, že je má druhá největší fanynka, po babičce. Když jsme se dali dohromady, což bylo mimochodem také v únoru, neměla o pokeru vůbec ponětí. Teď jsem LeAnn koupil „Poker for Dummies". Snaží se. Už ví, co je to big blind, přestože tomu říká „large blind". Pomalu se do toho dostává, je chytrá. Vlastně jsem se o pokeru ani tak moc nebavili. Akceptuje fakt, že hraju poker. Dělá hodně proto, aby byla na cestách se mnou. Není jednoduché udržovat vztah na dálku, ale zvládáme to docela dobře.

Je to žena, se kterou bys strávil zbytek života?

Neměl bych přítelkyni, kdybych si nemyslel, že je tam tato možnost.

Zpět ke hře. Poker. 2012. Řekl jsi, že rok 2012 bude „tvůj". Vstupoval jsi do něj s velkou jistotou. Také ses zmínil, že se budeš snažit upravit svůj životní styl a hrát A-game. Jak bys popsal průběh roku do této chvíle? O.K., všichni víme, co se ti podařilo před několika dny, ale začni od ledna 2012 a můžeš vyzdvihnout kterýkoli event.

Řekl bych, že jsem definitivně hodně věcí změnil, hlavně v tom směru, že jsem si vyčlenil více času na odpočinek. Začal jsem hrát na Aussie Millions. Tam jsem zahrál špatně jednu klíčovou handu na finálovém stole. Nebylo to zase tak hrozné. Chybu uděláš, i když hraješ svou A-game. Neměl jsem z toho samozřejmě velkou radost, ale užil jsem si to tam i tak a stále jsem vydělal nějaké peníze. Pak jsem již v počátku roku moc nehrál. Byl jsem na Rozvadově, protože je to blízko místa, kde bydlí moje rodina. Pokouším se více odpočívat. Znovu jsem si připomněl důležitost odpočinku po WPT Merit Cyprus. Měli jsme pořádnou party a následně velmi dlouhý let, další den jsem šel hrát a necítil jsem se příliš dobře. Hrál jsem uboze a bustnul jsem v prvním hracím dni WPT Parx. Opět jsem si uvědomil, jak mnohem lépe hraji, když jsem plně koncentrovaný.

Jak se ti dařilo na WSOP?

Dostal jsem se opravdu deep v prvním nebo druhém turnaji, který jsem hrál. Prohrál jsem v dlouhém heads-upu ve čtvrtfinále 5k mix maxu; a poté už se nic zajímavého nestalo. Neměl jsem další deep runs, které jsem očekával, hlavně tedy v eventech s nízkými buy-iny, protože zde hraji nejlépe. Poslední dva roky se mi podařilo dostat se hodně daleko téměř ve všech. Pořád jsem byl ovšem soustředěný, ačkoli po velké výhře má člověk tendence polevit, protože už ti na tom prostě tak moc nezáleží. Mně ovšem záleželo. Chtěl jsem získat náramek. Hrál jsem dobře až na jednu či dvě výjimky.

Chcete vědět, o čem bude druhá část rozhovoru s Marvinem? Žel bohu vám to neprozradím, ale každopádně se máte příští úterý na co těšit.

Reklama