Hlavní obsah

Vaidišová litovala, že byla na kurtu zbytečně dlouho

BRATISLAVA

Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová po nedělním vítězství nad Danielou Hantuchovou litovala jen nevydařeného závěru druhého setu. Ten měla rozehraný na rychlé ukončení zápasu, ale nakonec na kurtu strávila bez dvanácti minut tři hodiny.

Článek

Vaidišová zápasu dominovala až do stavu 4:1 ve druhé sadě. "Pak jsem se nechala zbytečně rozhodit spornými výroky rozhodčích a chováním diváků a sama jsem si to zkomplikovala," řekla na tiskové konferenci.

Po vítězném zápase ji to však příliš netrápilo. "Důležitý je bod, ne, jak se k němu došlo," poznamenala. Klíčové bylo, že se na začátku třetího setu znovu vrátila k soustředěnému výkonu. "Naštěstí jsem byla schopna se zase uklidnit. Určitě jsem na ten druhý set rychle zapomněla," uvedla s tím, že podala lepší výkon než v sobotním duelu s Dominikou Cibulkovou.

S Hantuchovou zatím hrála čtyřikrát a vždy ji porazila. Všechny předchozí duely se však hrály na turnajích na tvrdém povrchu. "Byl to úplně jiný zápas, jiný povrch a jiná atmosféra," řekla osmá hráčka světového žebříčku.

Hantuchovou trápil natažený sval 

Hantuchová uznala, že se jí především úvod zápasu nevydařil. "Hůř jsem se rozjížděla, bylo chladno a špatně se mi pohybovalo. Ona měla lepší začátek," hledala příčiny ztráty prvního setu.

V chladnu pod otevřenou střechou si navíc v prvním setu natáhla sval, který si v průběhu třetí sady nechala ošetřit. "Postupem času se to zhoršovalo. Vadilo mi to hlavně při dopadech po servisu. Uvidím, nakolik to bude vážné," prohlásila.

České tenistky o postupu do baráže rozhodly v nejkratší možné době, ale Hantuchová uvedla, že utkání zdaleka nebylo tak jednoznačné. "Myslím, že všechny zápasy, které jsme prohrály, jsme mohly stejně dobře i vyhrát," řekla.

Vítězka dvou bratislavských zápasů Vaidišová mohla přemýšlet o další baráži. "Už se těším, až budeme po Wimbledonu hrát o postup do Světové skupiny I. Na soupeři nám nezáleží, myslím, že v tomto složení máme proti všem šanci," prohlásila.

Fedcupový tým před zápasem se Slovenskem převzal její trenér a nevlastní otec Aleš Kodat a semifinalistka Australian Open si to nemohla vynachválit. "Jsem spokojená, že tady byl právě táta. V určitých chvílích to se mnou není jednoduché," dodala.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  Andrejevová - Nosková dnes 11 : 00
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová