Hlavní obsah

Štěpánek na finále turnaje v Memphisu nedosáhl

MEMPHIS/ACAPULCO

Český tenista Radek Štěpánek si finále turnaje v americkém Memphisu nezahraje. V pátečním semifinále byl nad jeho síly Švéd Robin Söderling, kterému podlehl 6:7 a 3:6. Štěpánek tak nezopakoval tažení z minulého týdne z turnaje v San Jose, kde ho zastavil až ve finále Američan Roddick. Nevedlo se ani Ivetě Benešové s Petrou Cetkovskou. První nasazený pár prohrál ve finále čtyřhry v mexické Acapulku se španělskou dvojicí Llagosteraová-Vivesová, Martínezová-Sánchezová 0:2 na sety.

Článek

Söderling v předchozím kole vyřadil domácího favorita Andyho Roddicka a v zápase s českým daviscupovým reprezentantem hrál výborný tenis. Štěpánek se tlačil do útoku a v prvním setu se Söderlingem držel krok, v tie-breaku však měl dominoval Švéd.

Klíčovým okamžikem druhé sady byla pátá hra, kdy Štěpánek udělal dvě dvojchyby za sebou a ztratil servis. V deváté hře přišel o podání znovu, když při brejkbolu a zároveň mečbolu zahrál u sítě míč do autu. Štěpánek tak v Memphisu nezopakuje úspěch z minulého týdne, kdy postoupil do finále v americkém San Jose. Osmý nasazený Söderling se o titul utká s Belgičanem Stevem Darcisem.

Dámskou dvouhru i čtyřhru ovládla Davenportová

Američanka Lindsay Davenportová v Memphisu získala 55. titul v kariéře a čtvrtý po návratu po mateřské pauze. V sobotním finále nedala na domácí půdě šanci běloruské tenistce Olze Govorcovové, kterou porazila hladce 6:2 a 6:1. Navíc společně s krajankou Lisou Raymondovou přidala titul i ve čtyřhře.

Jednatřicetiletá bývalá světová jednička se díky triumfu v Memphisu dotáhla na Virginii Wadeovou na sedmém místě historických tabulek. Po podzimním comebacku má bilanci pětadvaceti vyhraných a jen tří prohraných zápasů, před Memphisem triumfovala na Bali, v Quebeku a v Aucklandu. "Jsem nadšená z každého turnajového vítězství a triumfovat tady ve Státech a hrát tak dobře, jak jsem hrála, jak snadno jsem vítězila, mi dodává hodně sebevědomí," řekla Davenportová po svém posledním vítězství. Vítězství jí přineslo 28 000 z celkové dotace 175 000 dolarů.

Acapulco: Benešová s Cetkovskou titul nezískaly

České tenistky Iveta Benešová a Petra Cetkovská neuspěly ve finále čtyřhry na antukovém turnaji v Acapulku. V Mexiku v boji o titul podlehly 2:6 a 4:6 Španělkám Nurii Llagosteraové-Vivesové a Marii José Martínezové-Sánchezové. Český pár sice ve finále třikrát získal podání soupeřek, ale šestkrát ztratil vlastní, což rozhodlo.

Tituly ve dvouhrách získali španělský tenista Nicolas Almagro a Italka Flavia Pennettaová. Turnajová šestka Almagro ve finále zaskočila nejvýše nasazeného Davida Nalbandiana, který minulý týden vyhrál turnaj v Buenos Aires, největší favoritka ženské soutěže porazila Francouzku Alize Cornetovou.

Almagro se při dvousetové výhře nad Nalbandianem opíral především o výborný servis a prakticky nepustil favorita do zápasu. "Od prvního míče jsem do toho mlátil, založil jsem svůj útok na podání, na agresivní hře a to byl klíč k úspěchu," řekl Almagro po zápase.

Dvouhry v Acapulcu pro Almagra s Pennettaovou

Pennettaová musela s francouzskou soupeřkou bojovat tři sety, ale nakonec vyhrála 6:0, 4:6 a 6:1. "Miluji Acapulco, je to jeden z mých nejoblíbenějších turnajů, vždycky jsem tady hrála svůj nejlepší tenis," svěřila se.

Almagrovi triumf přinesl šek na 163 750 z celkové dotace 794 000 dolarů. Pennettaová si odnesla 28 700 ze 180 000 dolarů, které byly určeny pro ženy.

MEMPHIS - muži:
Dvouhra - semifinále:
Söderling (8-Švéd.) - Štěpánek (4-ČR) 7:6 (7:2), 6:3, Darcis (Belg.) - Björkman (Švéd.) 4:6, 6:1, 6:4.
ACAPULCO - ženy:
Čtyřhra - finále:
Llagosteraová-Vivesová, Martínezová-Sánchezová (Šp.) - Benešová, Cetkovská (ČR) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Bejlek - Kalinská 1 : 0 probíhá Živě
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  1 : 1 Cristianová - Krejčíková 1 : 1 probíhá Živě
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 35
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová