Hlavní obsah

Berdych nestačil na Seppiho a v Cincinnati končí

PRAHA

Český tenista Tomáš Berdych ukončil své působení na turnaji v Cincinnati ve druhém kole. V tom prohrál s Italem Andreasem Seppim ve třech setech 7:5, 5:7 a 5:7.

Článek

V úvodní sadě si oba tenisté drželi své servisy až do dvanácté hry. Za stavu 6:5 pro českého tenistu se Berdychovi podařil první brejk zápasu a získal tak první set 7:5. Druhé dějství mělo podobný průběh. Rodák z Valašského Meziříčí zaútočil v jedenácté hře za stavu 5:5, Seppi se však ubránil, vzápětí sebral Berdychovi podání a vyrovnal stav setů na 1:1.

Rozhodující sadu začal český tenista špatně. Hned své úvodní podání prohrál a daroval svému soupeři brejk. Zápas ale nevzdal a ztracené podání si vzal zpět, když v šesté hře soupeři prorazil servis. Osudným pro českého tenistu byl nakonec jedenáctý game, v němž mu opět jeho soupeř prorazil podání a zápas nakonec dovedl do vítězného konce.

Nadal postoupil v Cincinnati za 46 minut

Zatímco současná světová jednička Roger Federer se na úvod v Cincinnati trápila s Robbym Gineprim, druhý muž žebříčku Rafael Nadal vlétl do turnaje série Masters jako uragán. Španělský tenista ve středu deklasoval za 46 minut Francouze Florenta Serru 6:0, 6:1 a bez potíží postoupil do třetího kola.

Nadal přijel na extrémně rychlé kurty do Cincinnati ve famózní formě, kterou potvrdil nedělním triumfem v Torontu. Dvaadvacetiletý Španěl vyhrál pět turnajů za sebou včetně Roland Garros a Wimbledonu a jeho vítěznou sérii neměl 84. hráč žebříčku Serra šanci přerušit. V utkání získal jen 20 míčků, navíc dva mu Nadal poskytl dvojchybami.

Vítěz pěti grandslamových turnajů tak vyslal další varování Federerovi, jehož může v čele žebříčku za určitých okolností předstihnout už právě v Cincinnati. "Každý chce být světovou jedničkou, ale já se soustředím jen na Cincinnati. Mým jediným cílem je pokračovat v tenise, který předvádím poslední čtyři nebo pět týdnů. Pak budu mít i velkou šanci na to stát se světovou jedničkou," uvedl Nadal.

Jeho švýcarského rivala čeká ve třetím kole nejvyšší muž na okruhu Ivo Karlovič, jenž letos vyhrál více gamů při vlastním servisu než kdokoli jiný na okruhu ATP. Nadal se střetne s Němcem Tommym Haasem.

V soutěži už nepokračuje olympijský deblový pár Tomáš Berdych, Radek Štěpánek. Podle oficiální internetové stránky turnaje je na vině Štěpánkovo nespecifikované onemocnění.

Soupeřkou Benešové bude ve Stockholmu Mirzaová

Indická tenistka Sania Mirzaová ve středu postoupila do druhého kola turnaje ve Stockholmu, kde bude soupeřkou Ivety Benešové. Šestá nasazená Mirzaová se dosud s českou hráčkou utkala dvakrát a vždy odešla poražena.

Na vítězku tohoto duelu již čeká ve čtvrtfinále Ruska Věra Duševinová. Ta ve středu překvapivě vyřadila turnajovou dvojku Maďarku Agnes Szavayovou po setech 6:4 a 7:6.

Přemožitelka Vaidišové Sugijamaová už je ve třetím kole

Japonská tenistka Ai Sugijamaová postoupila na turnaji v Montrealu už do třetího kola. Přemožitelka Nicole Vaidišové dnes hladce porazila Šahar Peerovou z Izraele dvakrát 6:2. S dvouhrou už se rozloučily nasazené hráčky Maria Kirilenková z Ruska a Flavia Pennettaová z Itálie.

Petra Kvitová vypadla ve druhém kole se světovou jedničkou Anou Ivanovičovou, ale favorizované Srbce odolávala téměř dvě hodiny. Vítězka turnaje z roku 2006 nakonec osmnáctiletou Češku ve středu porazila 6:3, 4:6, 6:3 a udržela si šanci na setrvání v čele žebříčku.

Dvacetiletá Ivanovičová se představila na okruhu WTA poprvé od porážky ve 3. kole Wimbledonu a na jejím výkonu byla nerozehranost znát. Kvitové darovala devět míčků zadarmo dvojchybami a ztratila pětkrát svůj servis. Nechtěla se však vymlouvat na nateklý palec na pravé ruce, který si zranila před deseti dny na tréninku.

Ivanovičová bojuje o pozici světové jedničky

"Do toho zápasu jsem nastoupila, což znamená, že jsem se cítila na sto procent připravená. Samozřejmě chvíli trvá, než člověk najde svůj rytmus, ale mám to za sebou," řekla Ivanovičová k prvnímu vzájemnému duelu s mladou Kvitovou. "Nebyl to nejlepší zápas, jaký jsem kdy hrála. Bylo to těžké. Ale musíte prostě vyhrát, i když se vám úplně nedaří," dodala vítězka letošního Roland Garros.

Ivanovičová bojuje na montrealském Rogers Cupu o pozici světové jedničky, kterou si udrží, pokud dopadne lépe než krajanka Jelena Jankovičová a Maria Šarapovová. S Ruskou už si nicméně dělat starosti nemusí, neboť ta po vyhraném zápase s Martou Domachowskou oznámila, že kvůli poraněnému rameni na turnaji končí.

Jankovičová oproti tomu předvedla ve svém prvním vystoupení suverénní výkon a domácí Aleksandru Wozniakovou vyřadila po setech 6:0, 6:4.

Obě Srbky se zároveň díky středečním výhrám kvalifikovaly na listopadový Turnaj mistryň v Dauhá.

CINCINNATI:
Dvouhra - 2. kolo:
Seppi (It.) - Berdych (ČR) 5:7, 7:5, 7:5, Djokovič (3-Srb.) - Bolelli (It.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:2), Lapentti (Ekv.) - Ferrer (5-Šp.) 7:6 (7:2), 3:6, 6:3, Blake (7-USA) - Simon (Fr.) 6:4, 6:3, A. Murray (8-Brit.) - Querrey (USA) 7:6 (7:3), 6:1, Gulbis (Lot.) - Clément (Fr.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:5), Haas (Něm.) - Monfils (Fr.) 5:1, skreč., Nadal (2-Šp.) - Serra (Fr.) 6:0, 6:1, Verdasco (10-Šp.) - Guccione (Austr.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:4), Tursunov (Rus.) - Gasquet (11-Fr.) 7:6 (8:6), 6:0, Andrejev (Rus.) - Isner (USA) 3:6, 7:6 (10:8), 7:5.
Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý, Paes (6-ČR/Indie) - Karlovič, Wassen (Chorv./Niz.) 6:4, 6:2, Bhúpathí, Knowles (4-Indie/Bah.) - Berdych, Štěpánek (ČR) bez boje.
STOCKHOLM:
Dvouhra - 1. kolo:
Mirzaová (6-Indie) - Loitová (Fr.) 6:3, 6:2.
2. kolo:
Duševinová (Rus.) - Szavayová (2-Maď.) 6:4, 7:6 (8:6), Srebotniková (3-Slovin.) - Pavjučenkovová (Rus.) 6:3, 6:4, A. Radwaňská (1-Pol.) - Korytcevová (Ukr.) 6:1, 6:1.
MONTREAL:
Dvouhra - 2. kolo:
Ivanovičová (1-Srb.) - Kvitová (ČR) 6:3, 4:6, 6:3, Jankovičová (2-Srb.) - Wozniaková (Kan.) 6:0, 6:4, Šarapovová (3-Rus.) - Domachowská (Pol.) 7:5, 5:7, 6:2, Bartoliová (10-Fr.) - Klejbanovová (Rus.) bez boje, Čakvetadzeová (6-Rus.) - Craybasová (USA) 6:2, 7:5, Safinová (7-Rus.) - Rodionovová (Rus.) 6:2, 6:4, Schnyderová (9-Švýc.) - Niculescuová (Rum.) 6:1, 7:5, Azarenková (11-Běl.) - Bammerová (Rak.) 6:2, 6:2, Petrovová (12-Rus.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:3, 6:2, Duboisová (Fr.) - Kirilenková (15-Rus.) 6:2, 2:6, 7:6 (7:4), Britová (Portug.) - Bennettaová (15-It.) 6:3, 0:6, 6:3, Paszeková (Rak.) - Czinková (Maď.) 6:4, 7:5, Sugijamaová (Jap.) - Peerová (Izr.) 6:2, 6:2.
3. kolo
Sugijamová (Jap.) - Šarapovová bez boje.
Čtyřhra - 1. kolo:
Hrdinová, Uhlířová (8-ČR) - Dabrowská, Fichmanová (Kan.) 6:1, 6:3, Peschkeová, Stubbsová (2-ČR/Austr.) - Czinková, Savčuková (Maď./Ukr.) bez boje.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík