Hlavní obsah

Federer před Australian Open vyhrál exhibiční turnaj v Kooyongu

MELBOURNE

Švýcarské finále exhibičního turnaje v australském Kooyongu vyhrál Roger Federer. Bývalá světová jednička porazila v generálce na Australian Open 6:1 a 6:3 svého krajana Stanislase Wawrinku, se kterým vyhrála čtyřhru na olympiádě v Pekingu.

Článek

"Promiň Stane," řekl po utkání Federer, který na turnaji zopakoval triumf z roku 2005. "Bylo příjemné si s ním zahrát. Dřív jsem byl jeho spoluhráč, ale teď byl na druhé straně kurtu. Chtěl jsem vidět, jestli se zlepšil," dodal. "Brali jsme to oba vážně a museli jsme být jeden k druhému nemilosrdní a předváděli jsme dobrý tenis," dodal.

Federer loni v Kooyongu nestartoval kvůli žloutence a poté na Australian Open vypadl v semifinále. Švýcarský tenista je přesvědčen, že letos první velký turnaj sezony vyhraje a vyrovná tak rekord 14 vítězných grandslamů Peta Samprase.

"Nová sezona je plná možností. Čeká na mě hodně rekordů," řekl Federer. "Loni jsem se na poslední chvíli snažil získat nějakou kondici a na Australian Open jsem pak jen přežíval," uvedl rodák za Basileje. "Letos je to jiné, jdu Australian Open vyhrát. Mám za sebou hodně zápasů, nemám zdravotní problémy, citím se skvěle a ve formě," dodal Federer, který bude na Australian Open útočit na svůj čtvrtý titul.

Tenisový exhibiční turnaj mužů Kooyong Classic v Melbourne:
Finále: Federer (Švýc.) - Wawrinka (Švýc.) 6:1, 6:3.
O 3. místo: Verdasco (Šp.) - Gonzalez (Chile) 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík