Hlavní obsah

Agassi svým přiznáním tenisty šokoval a zklamal

PRAHA

Doslova šok způsobil tenistům Andre Agassi, když se ve své knize přiznal k tomu, že během své kariéry bral drogy. "Je to šokující," prohlásila legenda ženského tenisu Martina Navrátilová a podobně zareagoval i Roger Federer, současná světová jednička. "Byl to pro mě šok, když jsem to slyšel. Jsem z toho hodně zklamaný," přiznal Federer.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Martinu Navrátilovou příznání Agassiho šokovalo

Článek

Autobiografie Andre Agassiho sice vyjde až 9. listopadu, avšak poprask už vyvolala nyní. Držitel osmi grandslamových titulů se v ní totiž přiznal, že během své kariéry bral drogy. A tenisový svět byl šokován. Zklamal! Jednou větou by se dalo shrnout, co si o Andre Agassim myslí nyní jeho kolegové.

"Byl to pro mě šok, když jsem to slyšel. Jsem z toho hodně zklamaný. Doufám, že už se v budoucnu podobné případy nebudou opakovat," řekl Roger Federer agentuře Reuters. "I tak ale Agassi udělal pro tenis velmi mnoho, ať už jako hráč, nebo člověk. Dnes dává milióny dolarů na postižené děti," dodal osmadvacetiletý Švýcar.

Ještě více rozčarovaný byl z přiznání Rafael Nadal. Proč to oznamuje nyní, když už nehraje? Poškozuje tím náš sport a nemá to žádný smysl. Podvodníci by měli být potrestáni. Pokud tedy Agassi bral drogy, měl by bát také potrestán," prohlásil španělský tenista.

Safin: Měl se přiznat dříve

Dvanáct let mlčení vyčítá Agassimu i Marat Safin. "Člověk by měl vědět, kdy má mlčet a kdy promluvit. Když je Agassi takový frajer, měl se přiznat už dříve. Ode mě se takovýchto odhalení rozhodně nedočkáte," zareagoval na aféru ruský tenista, který na konci roku pověsí raketu na hřebík.

"Je to šokující. Ne tak tím, co udělal, jako spíš proto, že lhal a nepřiznal se. Pravdu odhalil až v knize. To už ale nepomůže," uvedla Martina Navrátilová. "Andre lhal a klidně s tím žil dál. To už se teď nedá napravit. Vezmou mu titul, který by nezískal, kdyby byl suspendovaný?" ptá se legenda ženského tenisu. "Měl si odpykávat trest a namísto toho běhal po kurtech a vyhrával nad svými soupeři," dodala držitelka osmnácti grandslamových titulů ve dvouhře.

Ne všichni jsou ale na Agassiho nazlobení. "Andre byl a vždy bude mým idolem. Soudím ho podle toho, jak se choval ke mně a jak měnil svět k lepšímu," řekl Andy Roddick.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  Andrejevová - Nosková dnes 11 : 00
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová