Hlavní obsah

To je mi vážně šestadvacet?! Třicetiletá Serena Williamsová s rapperem po boku žertovala

TORONTO

Úspěšný comeback Kim Clijstersové po mateřské pauze inspiroval americkou tenistku Serenu Williamsovou během dlouhé zdravotní přestávky, po které se někdejší světová jednička dostává znovu do formy, což potvrdila nedělním triumfem v Torontu. Třináctinásobná grandslamová šampionka navázala na dva týdny staré vítězství ve Stanfordu a v žebříčku poskočila z 80. místa na 31. pozici.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Serena Williamsová vyhrála i v Torontu.

Článek

S devětatřiceti turnajovými tituly ve dvouhře je Serena Williamsová třetí mezi aktivními hráčkami za starší sestrou Venus (43) a právě Clijstersovou (41), která od předloňského návratu na kurty po narození dcery Jady slavila sedm prvenství.

"Kim dokázala něco naprosto úžasného. Doufám, že budu alespoň z poloviny tak úspěšná. Vyhrála dvakrát po sobě US Open, já bych se k tomu titulu ráda co nejvíc přiblížila," uvedla americká tenistka po nedělní výhře nad Australankou Samanthou Stosurovou 6:4 a 6:2.

I když hraje po téměř roční pauze jen dva měsíce, bude po současných výsledcích patřit k favoritkám US Open, které v minulosti třikrát vyhrála. "Beru to tak, že jsem favoritka, když se snažím být v něčem nejlepší. Když to znamená vyhrát US Open, tak to samozřejmě chci," řekla šampionka turnaje z let 1999, 2002 a 2008.

Nad její sportovní budoucností dlouho visel otazník poté, co si loni po Wimbledonu pořezala nohu při oslavě v restauraci a rekonvalescence se nečekaně protahovala. Následně ji navíc postihla plicní embolie. Williamsová prý nikdy nezapochybovala, že se vrátí. "Ani jednou," ujistila.

Torontský turnaj Rogers Cup vyhrála znovu po deseti letech. "Je to pěkný šok. Řeknete si: Bože, deset let! To už je mi vážně šestadvacet? Šílené," žertovala Williamsová, která ve skutečnosti oslaví 26. září třicáté narozeniny.

V dobrém rozmaru reagovala i na dotaz, zda opravdu chodí s torontským rapperem Drakem, který byl v publiku. "Opravdu? Takové dohady. Šokující, vážně. To je příliš," smála se tenistka. "Jsme dobří kamarádi. Myslím, že v téhle době se nemůžete s přáteli příliš sbližovat," prohlásila.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík