Hlavní obsah

Kvitová začne příští rok s Berdychem na Hopmanově poháru

PRAHA

Hektické dny prožívá druhá tenistka světa Petra Kvitová. Wimbledonská vítězka stihla od pondělního příletu z Moskvy po triumfu českého týmu ve Fed Cupu zajít jen k zubaři a ve středu opět zamířila do Prahy na autogramiádu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Tenistka Petra Kvitová

Článek

"Je to teď složitější s plánováním, ale nějak se to zvládne," neztrácela jednadvacetiletá hvězda dobrou náladu, i když přiznala, že je unavená. "Proto pořád spím. Ale nevydržím dlouho odpočívat a brzy začnu něco dělat," řekla.

Soupeřky na konci roku Kvitová drtila. Díky rychlým úderům i náběhům na síť vyhrála dvanáct zápasů za sebou - získala tituly v Linci a v Istanbulu na Turnaji mistryň a ve finále Fed Cupu proti Ruskám položila ziskem dvou bodů základ k triumfu.

Před sebou má ale rodačka z Bílovce ještě hodně práce a odmítá, že se její hra blíží k dokonalosti. "Ještě je hodně toho, co musím zlepšovat. To je dobrá zpráva pro mě i pro mé trenéry. Je pořád na čem pracovat a kam se posouvat," řekla svěřenkyně kouče Davida Kotyzy, kterou kondičně připravuje Jozef Ivanko.

V Tatrách bude chtít zapomenout

Příští týden by měla regenerovat v lázních, koncem měsíce odjede na plánovanou kondiční přípravu tradičně do Vysokých Tater. "Už bude třeba soustředit se na další sezónu a nezaobírat se tím, co všechno se stalo," řekla Kvitová.

Rok 2012 začne s Tomášem Berdychem na Hopmanově poháru v Perthu. Na kurt si přinese i rakety vyvedené v nové barvě. "Bude to jenom změna barvy, protože vítězné rakety se nemění. A barvu? Tu neprozradím!"

Na její stále větší popularitu zareagovala firma Nike a nechala rychle vyrobit trička s nápisem Pojď! Právě tímto slůvkem se hráčka po úspěšných výměnách na kurtu hlasitě povzbuzuje. "Je to dobrý, ale nikdo to nedokáže zařvat tak originálně jako já. Mám na to patent a to nezevšední," smála se Kvitová, která se takto hecuje odmalička. "Přišlo to samo," řekla vítězka šesti letošních turnajů. "Někdy to potřebuju, když jsem mentálně dole, tak je to důležité," uvedla Kvitová.

Reklama

Související témata:
  Cristianová - Krejčíková probíhá
20240426T16 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 16 : 20
20240426T16 : 20:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 35
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová