Hlavní obsah

VIDEO: Ty! Ne, ty! Štěpánek s Paesem rozjeli na Turnaji mistrů velkou show. A diváci se bavili

Londýn

Parádní vstup do Turnaje mistrů má za sebou česko-indický pár Radek Štěpánek, Leander Paes, který na úvod porazil nizozemsko-pákistánské duo Rojer - Kúreší. A co víc, z obou vyzařovala nesmírná pohoda a touha bavit se tenisem. Zápas a různá gesta či kulišárny v podání Štěpánka s Paesem náramně pobavily diváky v londýnské O2 areně.

Štěpánek/Paes vs. Kúreší/Rojer

 
Článek

Jedním z vrcholů zápasu byla výměna za stavu 5:5, kdy se Štěpánek i Paes současně dostali na síť a při následném lobu soupeřů se dohadovali, kdo poběží k základní čáře a pokusí se míč vrátit na druhou stranu sítě.

„Já jsem na něj křičel ´ty´ jako vždycky. On ale taky zařval ´ty´, tak jsem zařval znovu ´ty´. A najednou jsem si uvědomil, že Radek zůstává přikovaný na síti, tak jsem letěl dozadu," popsal s úsměvem Paes nedorozumění, z něhož se však vyklubal nakonec parádní vítězný bod.

„Pomohlo mi, že povrch byl pomalý, takže i míček se trochu zpomalil. Nakonec jsem trefil hodně dobrou smeč. Kluci na druhé straně z toho byli trochu zkoprnělí," pokračoval Ind.

"Chceme se bavit"

Následovala oslava, která připomínala jakýsi domorodý tanec. Režisér přímého přenosu se jí nemohl nabažit a neustále oslavná gesta připomínal z opakovaných záběrů.

„Bod jsme nakonec vyhráli a uvědomili jsme si, co se nám povedlo. To je přesně to, co naši hru s Radkem dělá speciální. Milujeme tenis, chceme se bavit, na kurtu si užíváme spoustu legrace," vysvětloval devětatřicetiletý Ind.

Štěpánek sice nezačal zápas nejlépe, ale postupně se stával hlavní oporou vítězného páru. Dokázal odvrátit všech šest brejkbolů, kterým česko-indická dvojice čelila. „Radek je fenomenální tenista, hodně toho už dokázal v singlu i deblu. Nebo i pro svoji zem, Českou republiku. A pro mě je čest, že s ním můžu hrát," pochvaloval si Paes spolupráci s karvinským rodákem.

Přitom na začátku roku, kdy jejich spolupráce začala, se Štěpánek cítil být trochu pod tlakem. „Hned na začátku mi říkal: hele, ještě dvě velký věci mi chybí. Vyhrát Australian Open a Masters. Od začátku Australian Open jsem tedy cítil velký tlak, ale nakonec jsme to dokázali, tak uvidíme, co se stane v tomto týdnu," vyhlíží další splněný cíl Štěpánek.

K triumfu v Londýně je však zatím ještě daleko. Nejprve musí vybojovat postup do semifinále, o nějž se poperou v následujících zápasech proti bratrům Bryanovým a se Španěly Granollersem a Lópezem.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 50
20240426T14 : 50:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 05
20240426T15 : 05:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová