Hlavní obsah

České tenistky v čele se Zakopalovou jsou favoritkami na Spartě

Domácí tenistky jsou favoritkami turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open. Čtvrtý ročník na antuce v pražské Stromovce začne v úterý a na titul myslí nejvýše nasazená Klára Zakopalová, obhájkyně titulu Lucie Šafářová a z pozice trojky bude hrát další fedcupová reprezentantka Lucie Hradecká.

Foto: Sport.cz

Klára Zakopalová

Článek

Na akci s dotací 100.000 dolarů se v hlavní soutěži objeví i Kristýna Plíšková a Barbora Záhlavová-Strýcová, která se vrátila nedávno na kurty po trestu za doping a v neděli vyhrála turnaj ITF v Trnavě. Na divoké karty startují naděje Kateřina Siniaková a Tereza Smitková, z kvalifikace postoupila Sandra Záhlavová.

V pavouku nakonec chybí již tři čtvrtě roku zraněná Petra Cetkovská a nepřijela ani dvaačtyřicetiletá japonská veteránka Kimiko Dateová-Krummová.

Na turnaj je vstup zdarma a diváci se mohou těšit i na exhibici s netradičním obsazením. S čtyřnásobnou grandslamovou vítězkou Hanou Mandlíkovou se v sobotu mezi semifinále objeví na kurtu aktéři televizního pořadu Partička.

Finále se hraje v neděli 19. května od 11:00 před kamerami České televize. Ještě předtím se uskuteční od 9:30 dětský den s Hanou Mandlíkovou.

Reklama

Související témata: