Hlavní obsah

Obří prsa si nechala odoperovat. Teď Rumunka Halepová sbírá jeden tenisový titul za druhým

Bastad

Před pár lety fanoušci rumunské tenistky Simony Halepové sepisovali petici, aby si nenechávala zmenšovat své obří poprsí. Jenže tehdy sedmnáctiletá hráčka už si nemilosrdný zákrok chirurgického skalpelu nerozmyslela, své horní partie si nechala dramaticky zmenšit, aby se mohla na kurtu lépe pohybovat. Zklamané obdivovatele ale nyní musí těšit, jak se sympatická hráčka dere žebříčkem vzhůru.

Foto: Facebook

Rumunská tenistka Simona Halepová ještě před chirurgickým zákrokem.

Článek
Fotogalerie

Pouhých 168 centimetrů vysoká tenistka dobyla v průběhu měsíce hned tři tituly na okruhu WTA a vyšvihla se už na 23. místo žebříčku. V červnu vybojovala vůbec první titul kariéry na antuce v Norimberku, v předwimbledonské přípravě triumfovala na trávě v Hertogenboschi a o víkendu vyhrála antukový turnaj v Budapešti.

Mrzet ji tak může jen vyřazení ve druhém kole Wimbledonu od Číňanky Li Na. Nicméně momentálně drží skvělou bilanci sedmnácti výher z osmnácti zápasů. Nyní se pokouší prodloužit úspěšnou šňůru ve Švédském Bastadu, kde už přešla přes první kolo.

Už se těší na pláž a nákupy

„Jsem sice už trochu unavená, ale fyzicky jsem na tom dobře a snažím se užívat si každý zápas. Necítím, že by na mě byl nějaký tlak. Chci ze sebe dostat to nejlepší, zahrát si uvolněně a bez stresu, dělila se o své dojmy na oficiálních stránkách WTA.

Zároveň přiznala, že už pomýšlí na delší pauzu, během níž by si po sérii těžkých zápasů trochu odpočinula. „Vezmu si tak týdenní volno, možná odjedu do mého rodného města a budu pobývat na pláži se vším, co k tomu patří. Neměla jsem teď na sebe moc čas, ale určitě si ho udělám. Třeba vyrazím také na nákupy," svěřila se rodačka z rumunské Constanty na pobřeží Černého moře.

Jedenadvacetiletá hráčka byla dlouho známá především díky svým bujným ženským křivkám, kvůli nimž však trpěla bolestmi zad a její pohyb po kurtu byl limitovaný.

Vítězka juniorky na French Open z roku 2008 se v profesionálním tenisu začala výrazněji prosazovat až po zmíněném chirurgickém zákroku, při němž si nechala zmenšit hrudník z čísla 34DD na 34C. Po něm poskočila během dvou let o 450 míst v žebříčku, a nyní dokonce atakuje elitní dvacítku.

"Moje možnosti rychle reagovat byly špatné. Kvůli prsům jsem se cítila hodně nepohodlně. Byly hrozně těžké. Neměla jsem je ráda ani v běžném životě. Operaci bych podstoupila, i kdybych tenis nehrála," vysvětlovala dříve své rozhodnutí především mužské části fanoušků.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík