Hlavní obsah

Ferrer - Rosol 6:4, 7:5Rosol vypadl v Miami ve třetím kole, na Ferrera opět nestačil

Tenista Lukáš Rosol prohrál na turnaji v Miami ve třetím kole se šestým nasazeným Davidem Ferrerem 4:6, 5:7. Španělovi podlehl i ve čtvrtém vzájemném utkání v kariéře.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Český tenista Lukáš Rosol v utkání s Davidem Ferrerem na turnaji v Miami.

Článek

Rosol si v zápase vypracoval sedm brejkbolů, ale proměnil pouze jeden, když v prvním setu snížil na 4:5. Vzápětí sám přišel o servis a sadu ztratil. Druhý set rozhodl jediný brejk, který se povedl Ferrerovi v dlouhém dvanáctém gamu, v němž využil pátý mečbol.

Třicátému hráči světa Rosolovi se nepovedlo zopakovat postup do čtvrtého kola z předchozího turnaje v Indian Wells, kde ho vyřadil Tomáš Berdych.

Už třináctý zápas za sebou vyhrála světová trojka Simona Halepová z Rumunska. Vítězka z Indian Wells a Dubaje poprvé v kariéře porazila Italku Flavii Pennettaovou, i když v druhém setu prohrávala už 2:5, a postoupila do čtvrtfinále. Třiadvacetiletá Halepová zdolala o deset let starší soupeřku na čtvrtý pokus.

V Miami se utkaly poprvé od předloňského US Open. "Teď si mnohem víc věřím," uvedla Halepová, která v minulých dvou sezonách udělala velký výkonnostní vzestup. "V druhém setu to bylo 2:5 a hrála jsem špatně. Věděla jsem, že se musím uklidnit a být agresivnější. Zkusila jsem všechno a konečně se mi povedlo vyhrát," řekla.

Rumunka v této sezóně vyhrála 23. zápas na okruhu WTA, čímž se dotáhla v této statistice na první Karolínu Plíškovou, která je v Miami také ve čtvrtfinále. Na podniku kategorie Premier Mandatory, nad kterým už jsou pouze grandslamy a Turnaj mistryň, si česká tenistka zahraje mezi nejlepší osmičkou poprvé.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5 381 235 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Ferrer (6-Šp.) - Rosol (26-ČR) 6:4, 7:5
Djokovič (1-Srb.) - Darcis (Belg.) 6:0, 7:5
Isner (22-USA) - Dimitrov (9-Bul.) 7:6 (7:2), 6:2
Simon (12-Fr.) - Falla (Kol.) 6:3, 6:4
Ženy (dotace 5 381 235 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Halepová (3-Rum.) - Pennettaová (15-It.) 6:3, 7:5
Lisická (27-Něm.) - Erraniová (11-It.) 6:1, 6:2
Stephensová (USA) - Bencicová (Švýc.) 6:4, 7:6 (7:5)

Reklama

Související témata: