Hlavní obsah

Berdych - Raonic 5:2 skrečZraněný Raonic usnadnil Berdychovi cestu do semifinále v Monaku

Monte Carlo
Aktualizováno

Tomáš Berdych si zahraje v Monte Carlu semifinále, k postupu mu pomohlo zranění Milose Raonice. Kanaďan zápas vzdal za stavu 5:2 pro českého tenistu, limitovala ho pravá noha. Rodák z Valašského Meziříčí se v semifinále utká s Francouzem Gaëlem Monfilsem.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Tomáš Berdych (vpravo) podává ruku Milosi Raonicovi, jenž čtvrtfinálový duel v Monte Carlu vzdal kvůli zdravotním problémům.

Článek

Devětadvacetiletý Berdych nastupoval na kurt s nepříznivou vzájemnou bilancí 1:3, ale první zápas s Raonicem na antuce pro něj dopadl vítězně. Rodák z Černé Hory od začátku vypadal, že není ve své kůži. Ve třetím gamu mu Berdych poprvé prolomil servis, a když využil další brejkbol v sedmé hře, Raonic ohlásil skreč.

Český tenista si zajistil postup už po půlhodině hry a ušetřil síly pro boj o finále, který svede s Francouzem Gaëlem Monfilsem, který si ve dvou setech poradil s Bulharem Grigorem Dimitrovem. S Monfilsem hrál rodák z Valašského Meziříčí zatím šestkrát a prohrál jen jednou předloni na antuce Roland Garros hned v 1. kole.

O titul v Monte Carlu ještě Berdych nehrál, do semifinále na tamní antuce prošel již v letech 2007 a 2012. Letošní bilanci na okruhu ATP si osmý tenista světa zlepšil na 26 výher a šest porážek, v semifinále je v sezóně pošesté ze sedmi turnajů.

Djokovič povolil Čiličovi jen tři hry

"Zatím se mi daří, jsem opravdu dobře připravený," uvedl Berdych, jenž vstoupil do sezóny pod vedením nového kouče Daniho Vallverdua. "Udělal jsem, co se dalo, přešel jsem na antuku hned po Miami a tohle je dobré znamení. Daří se mi zakončovat výměny," pochvaloval si český tenista.

Do semifinále prošla hladce světová jednička Novak Djokovič. Srbský favorit porazil 6:0, 6:3 Chorvata Marina Čiliče a v atraktivním duelu o finále ho čeká Rafael Nadal. Osminásobný vítěz turnaje zdolal ve španělské čtvrtfinálové bitvě po dvou hodinách a 44 minutách 6:4, 5:7 a 6:2 Davida Ferrera.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 3 288 530 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (6-ČR) - Raonic (4-Kan.) 5:2 skreč.
Djokovič (1-Srb.) - Čilič (8-Chorv.) 6:0, 6:3
Monfils (14-Fr.) - Dimitrov (9-Bulh.) 6:1, 6:3
Nadal (3-Šp.) - Ferrer (5-Šp.) 6:4, 5:7, 6:2
Semifinálové dvojice:
Berdych - Monfils
Djokovič - Nadal

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík