Hlavní obsah

Nadal nechce, aby jeho zápasy řídil rozhodčí Bernardes

Paříž

Španělský tenista Rafael Nadal požádal vedení ATP, aby jeho zápasy neřídil rozhodčí Carlos Bernardes. Důvodem je roztržka na únorovém turnaji v Riu de Janeiro.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Rozhodčí Carlos Bernardes ukazuje Rafaelu Nadalovi, kam dopadl míč z rakety Francouze Quentina Halyse.

Článek

"Respektuji ho, je to skvělý rozhodčí i člověk, ale myslím si, že když se objeví problémy, tak je pro obě strany lepší, když se nějakou dobu nebudou na kurtech potkávat," citovala agentura AP Nadala, který se do sporu s Bernardesem dostal kvůli napomínání za zdržování.

Nadal tehdy v Riu dokonce přišel na kurt s obráceně oblečenými šortkami a když chtěl odejít do šatny, aby se převlékl, pohrozil mu rozhodčí dalším trestem. "Podle mě neukázal dostatek respektu. Přece nemůžu hrát, když mám obráceně trenky," prohlásil Nadal po úterní výhře v prvním kole Roland Garros nad domácím Quentinem Halysem.

Podle mluvčího ATP Simona Higsona není Nadalův požadavek na okruhu ničím výjimečným. "Někdy s ním přijde hráč, někdy rozhodčí," uvedl.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.