Hlavní obsah

Ivane, vrať se. Murray chce, aby ho znovu koučoval Lendl

Řím

Po dvou letech je aktuální světová trojka Andy Murray opět bez trenéra a po rozchodu s Amélií Muaresmovou zatím nemá jasno, s kým bude spolupracovat. Nijak ale netají, že by byl rád, aby jej znovu koučoval Ivan Lendl.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Britský tenista Andy Murray.

Článek

Není divu, pod vedením ostravského rodáka získal největší úspěchy, vyhrál své dosud jediné dva grandslamové tituly a olympijské zlato.

„Miloval jsem spolupráci s Ivanem Lendlem. Měl jsem s ním skvělé výsledky. Chtěl bych s ním pracovat znovu, jenže s bývalými hráči je to z časového hlediska vždy velmi složité," uvědomoval si Murray, že jeho přání se nejspíš nesplní.

Lendl se nyní stará o výchovu mladých amerických talentů v akademii amerického svazu USTA, kde má mimo jiné v péči syna svého kamaráda Petra Kordy Sebastiana.

Lendl je štastný, že nemusí cestovat

Na přímý dotaz, zda by zvažoval návrat k Murraymu, sice neodpověděl jednoznačné „ne", ale z jeho odpovědi lze vyčíst, že to není příliš pravděpodobná varianta.

„Nerad se zabývám nějakými ´kdyby´. Jsem velmi šťastný, že mohu trénovat s partou kluků USTA a užívám si, že nemusím cestovat. Rozumím tomu, že jde o spekulace, kterým ale lidé podle mě věnují až příliš pozornosti. Já určitě nechci být součástí těchto her," cituje osminásobného grandslamového šampióna list Daily Mail.

Když Murray před pěti roky najal do svých služeb Lendla, spustil tím éru tzv. superkoučů, tedy bývalých špičkových hráčů v roli trenérů současných hvězd bojujících o grandslamové tituly.

Sám Lendl měl od té doby celou řadu dalších nabídek, mimo jiné od Tomáše Berdycha či Bulhara Grigora Dimitrova.

Murray po Lendlovi angažoval jinou bývalou světovou jedničku Amélii Mauresmovou, která se však tento týden dohodla s Britem na rozchodu. „Začala to být velká výzva, najít dostatek času spolu s nutným cestováním," vysvětlovala Francouzka.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík