Hlavní obsah

Matteková-Sandsová měla vykloubenou čéšku! Musí na operaci

Londýn

Americká tenistka Bethanie Matteková-Sandsová si při pádu na trávě ve Wimbledonu vykloubila čéšku pravého kolena, přetrhla čéškový vaz a musí podstoupit operaci. Doufá ale v návrat kurty. Světová deblová jednička oznámila rozsah poranění dnes v přímém přenosu na sociálních sítích a poděkovala všem za podporu. Z Londýna odcestuje v neděli do New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Zdravotnící ošetřují zraněnou americkou tenistku Bethanii Mattekovou-Sandsovou.

Článek

"Chvilku budu mimo (tenisové dění). Děkuji všem přátelům a fanouškům za podporu. Dostanu se z toho," řekla Matteková-Sandsová v krátkém vystoupení, během něhož i plakala. Slova díků věnovala také deblové partnerce Lucii Šafářové, s kterou vyhrály pět grandslamových vavřínů a v Londýně měly útočit na takzvaný Bucie Slam, čtvrtý titul z turnajů velké čtyřky v řadě.

Matteková-Sandsová se zranila na začátku třetí sady čtvrtečního utkání druhého kola dvouhry s Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Při náběhu na síť uslyšela prasknutí a pak se skácela k zemi. "Nejradši bych se na nohu ani nekoukla, ale strašně to tlačilo a koukla jsem se. První, co jsem si pomyslela, že je koleno vykloubené nebo zlomené. Justin (manžel) mi říkal, ať se na nohu nekoukám, ale už bylo pozdě," řekla.

V bolestech zoufale volala o pomoc. "Myslela jsem, že se zblázním. Byla to velká bolest, jedna z nejhorších, co jsem v kariéře zažila, a už jsem pár zranění měla," řekla Matteková-Sandsová, jež si poranila již jednou operované koleno. "Na záznam jsem se pochopitelně nekoukala. Ani jindy nevyhledávám, když se zraní někdo jiný," řekla olympijská vítězka z Ria ve smíšené čtyřhře.

Zhruba 20 minut byla ošetřována přímo na kurtu. První u ní byla Cirsteaová a snažila se ji utišit. "Sorana neřešila, že jsme uprostřed zápasu, a zachovala se jako kamarádka. Hodně to pro mě znamená. Je skvělá," řekla dvaatřicetiletá Matteková-Sandsová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 35
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová