Hlavní obsah

Šarapovová touží po penězích stejně jako po úspěchu

SAN DIEGO

Devatenáctiletou ruskou tenistku Marii Šarapovovou ve sportu nežene vpřed jen touha po úspěchu, ale také vidina peněz přibývajících na jejím bankovním účtu. Čtvrtá hráčka světového žebříčku se s velkou touhou po penězích svěřila během turnaje v San Diegu.

Foto: čtk

Maria Šarapovová

Článek

"Nikdy jich není dost. Vždycky jich chci víc," řekla novinářům bývalá světová jednička, která je podle nedávného průzkumu časopisu Sport Illustrated nejlépe placenou sportovkyní světa. Za rok si vydělá asi 25,4 milióny dolarů a v žebříčku nestačila jen na Michaela Schumachera, Valentina Rossiho a Ronaldinha.

Díky prémiím a reklamním smlouvám si vydělává víc než současný král mužského tenisu Švýcar Roger Federer, ale klidně by si našla čas pro další lukrativní reklamní kontrakt. "Neexistuje žádná hranice, kolik peněz si můžete vydělat," řekla wimbledonská vítězka z roku 2004.

Své milióny by vyměnila za další tři grandslamové tituly, ale ne kvůli tenisové slávě. "Samozřejmě bych to udělala, protože další tři grandslamové tituly by mi přinesly mnohem více peněz než 25 milionů dolarů," prohlásila.

Během třítýdenní pauzy mezi Wimbledonem a turnajem v San Diegu Šarapovová trénovala v Los Angeles a byla se podívat na Američana Andyho Roddicka, který zde hrál turnaj ATP. Odmítla komentovat informace zámořských médií, podle nichž s Roddickem chodí. "Nemluvím o svém soukromém životě," odbyla novináře.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík