Hlavní obsah

Mrůzková vyhrála ve Varech podruhé, nejrychlejší byl i Mrůzek

KARLOVY VARY

Kajakářka Michala Mrůzková a její švagr Kamil Mrůzek vyhráli nedělní klasický sjezd při víkendovém SP ve sjezdu na divoké vodě na řece Teplá v Karlových Varech. Mrůzková tak v posledním závodu sezóny na divoké vodě navázala na výhru z dvoukolového sprintu, nejrychlejší kajakář z krátkého sobotního závodu Tomáš Slovák byl v neděli čtvrtý.

Foto: ČTK/Ivan Babej

Kajakář Kamil Mrůzek (vpravo)

Článek

Stříbrnou pozici v neděli podruhé vyjela Lenka Lagnerová a čeští vodáci celkem za víkend vybojovali osm medailí, z toho čtyři zlaté.

O bronz pro domácí výpravu se v neděli postarala třetí deblkanoe ve složení Lukáš Uncajtík a Jan Neset, kteří přitom spolu ve společné lodi jako singlkanoisté ani netrénují, jen závodí. Oba jsou navíc praváci a zadák Neset tak pádluje na druhou stranu. "No, trochu mi to dělá potíže," prohlásil Neset, který odjíždí příští týden na mistrovství světa v raftingu a jeho kolegu tak čekají opět singlzávody. "Na podzim se uvidí, jestli spolu budeme jezdit i dál," dodal.

Mrůzková se v neděli cítila jako začátečnice. Kvůli tomu, že nestartovala v prvním závodu SP v Loferu, vyjížděla na trať v první polovině. "Byla jsem hodně vynervovaná, neměla jsem zpětnou vazbu, jak jedou ostatní, neznala jsem mezičasy," vysvětlovala. "Nevěděla jsem, jestli jsem zvolila dobré tempo, a to čekání v cíli..." kroutila očima Mrůzková, kterou nyní čeká trénink v rychlostním kajaku, příprava na ME na konci června v Pontevedře a hlavně na MS v Duisburgu, které bude olympijskou kvalifikací.

Mrůzek strávil sobotní noc s Andělem, přesto v neděli vyhrál

Její švagr byl před závodem trochu unavený, neboť strávil sobotní večer až do pozdních hodin ve studiu České televize v pořadu Noc s Andělem. "Toho spánku moc nebylo, ale pořád lepší než ponocovat na večírku a možná i porušit životosprávu," tvrdil Mrůzek. Zbytek výpravy s výjimkou kouče Roberta Knebla, Slováka a Mrůzkové strávil večer na party na zámku Chyše. "Takhle nás měl trenér pod kontrolou," smál se Mrůzek.

Spal jen šest hodin, ale vyhrál prý proto, že mu trať ve Varech sedí. "Vyhrál jsem tady asi popáté," upozornil. Skoro sedm kilometrů na Teplé jezdí ti nejrychlejší takřka dvacet minut, zatímco při jiných závodech sotva patnáct. "To mi vyhovuje," řekl Mrůzek, který hodlá zkusit v letošní sezóně kanoistické maratony. Ale zda přejde po vzoru Mrůzkové k olympijské rychlostní kanoistice, to zatím neví. "To se uvidí na podzim, jak mi to půjde," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.