Hlavní obsah

Skifařka Knapková: Miminko tento rok ještě neplánujeme

PRAHA

Miroslava Knapková si užívá své první zlaté medaile. Lenošit teď ale čerstvá mistryně Evropy rozhodně nebude. Do konce roku jí čeká hned několik závodů, mimo jiné i známý Chalupa cup v Jindřichově Hradci. Poté vyrazí cestovat po Maroku nebo Turecku. V blízké době by ráda založila rodinu. Avšak příští sezónu se na ni ještě na závodech můžeme těšit.

Článek

O víkendu jste vyhrála mistrovství Evropy v řeckém Schinias, jak hodně si ceníte vítězství?

Získala jsem zde první zlatou medaili z velkého šampionátu, což je pro mě velký úspěch.

Spravila jste si tedy chuť po olympijských hrách, kde jste před finále onemocněla?

Olympiáda je olympiáda... Je to závod, na který se dlouho připravujete a máte možnost na něm závodit pouze jednou za čtyři roky... Jsem ale určitě moc ráda, že se mi na konci sezóny podařilo získat můj první titul mistryně Evropy.

Byl pro vás závod hodně těžký, i když se některé vaše soupeřky mistrovství Evropy nezúčastnily?

Po olympijských hrách bylo pro mě hodně těžké motivovat se do dalších tréninků a samotné přípravy na šampionát. Jely zde ale soupeřky, které v Pekingu nebyly a vrchol sezóny byl pro ně právě tady. Závod jednoduchý určitě nebyl, musela jsem jet naplno. Navíc se finále jelo kvůli očekávané bouři pouhé dvě hodiny po semifinále, což je pro veslaře velmi náročné.

Co vás letos ještě čeká?

Nadcházející víkend pojedu na mistrovství České republiky v družstvech. Budu zde závodit ve skifu a párové čtyřce za Slavii Praha. O týden později se chystám do Jindřichova Hradce na Chalupa cup. Navíc ještě zvažuji nabídku startovat na distančních závodech v Bernu na konci října a v Turíně v polovině listopadu, kde se jezdí kolem osmi kilometrů.

Jak byste zhodnotila letošní sezónu?

Letošní rok budeme s trenérem Tomášem Kacovským teprve hodnotit. Ale řekla bych, že byl vcelku úspěšný. Třikrát jsem byla stříbrná na Světovém poháru, pátá na olympiádě a zlatá na evropském šampionátu. I když ambice v Pekingu byly vyšší, myslím si, že za umístění na páté příčce se nemusím stydět.

Chystáte se někam na dovolenou?

Po olympijských hrách jsme byli s přítelem na týden v Chorvatsku. Ještě bych ráda jela s kamarádkou do Maroka nebo Turecka.

Některé české sportovkyně by chtěly jet na olympiádu do Londýna už v roli maminek, neuvažujete také o miminku?

V blízké budoucnosti bychom miminko určitě chtěli, ale tento rok ho ještě neplánujeme.

Reklama

Související témata: