Hlavní obsah

Velká cena Ostravy v plavání bude bez českých reprezentantů

OSTRAVA

Bez většiny českých reprezentantů se o víkendu uskuteční 16. ročník Velké ceny Ostravy v plavání. Absenci domácích hvězd mají ale vynahradit kvalitní borci ze zahraničí, mezi nimiž se představí i 16 účastníků loňské olympiády v Pekingu.

Článek

Z české špičky se v krytém padesátimetrovém bazénu v Porubě představí jen domácí plavec Martin Baďura. "Bohužel většina českých reprezentantů je momentálně na soustředěních a Velká cena jim nezapadá do přípravy," řekl v úterý novinářům Boris Neuwirt z organizačního výboru.

I bez českých reprezentantů nebude Velká cena skoupá na zajímavá jména. Podle Neuwirta má letošní mítink jednu z nejlepších účastí plavců z ciziny. "Týká se to především Maďarska a Řecka. Obě výpravy do Ostravy dovezou po šesti účastnících olympiády v Pekingu. Další přijedou z Chorvatska, Polska či Rakouska," uvedl Neuwirt.

Hvězdami mají být plavci předního maďarského klubu Jövö Veolia Budapešť v čele s Evelyn Verrasztóvou, která v letošních evropských tabulkách drží druhé místo na 200 metrů polohový závod a na 100 metrů volný způsob je třetí.

"Tento tým je skutečně velmi silný, ale totéž platí i pro Řeky. Dimitrios Chasiotis je v evropských tabulkách na 200 metrů znak čtrnáctý. Letos budeme mít ze zahraničí skutečně asi nejkvalitnější účast za šestnáctiletou dobu trvání Velké ceny," dodal Neuwirt.

Závod, který je tradičně součástí Českého poháru, začíná po oba víkendové dny rozplavbami od 9 hodin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.