Hlavní obsah

Peirsol zaplaval světový rekord na 200 metrů znak

INDIANAPOLIS

Americký plavec Aaron Peirsol překonal na závěr národního šampionátu v Indianapolisu světový rekord na trati 200 metrů znak. Díky výkonu 1:53,08 ubral plných 86 setin z dosavadního maxima, které držel jeho krajan Ryan Lochte od olympiády v Pekingu. Peirsol prokázal skvělou formu před blížícím se světovým šampionátem. Světový rekord pokořil totiž ve středu i na poloviční distanci.

Foto: Michael Conroy, ČTK/AP

Americký plavec Aaron Peirsol

Článek

Na dvoustovce sice v sobotu od začátku za Lochtem zaostával, v závěru ale svého reprezentačního kolegu předstihl o více než sekundu. Peirsol držel absolutní maximum na této trati již v letech 2002 až 2007. "Věděl jsem, že k vítězství je potřeba plavat blízko světového rekordu. Bojujeme spolu už takhle několik let. Tohle je ale pouze postupný krok, bude mi to chtít vrátit za několik týdnu," uvědomuje si Peirsol, že se světové medaile budou rozdělovat až v Římě.

Úspěšný návrat po operaci rakovinového nádoru na varleti zažívá Eric Shanteau, jenž vyhrál prsařskou dvoustovku. Časem 2:08,01 navíc překonal národní rekord. V Římě bude bojovat o cenné kovy rovněž na stovce a krátké polohovce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.