Hlavní obsah

Fenomenální australský plavec Thorpe popřel zprávu, že zvažuje návrat

BRISBANE

Deník The Courier-Mail z Brisbane v pondělí nakrátko potěšil Australany informací, že slavný plavec Ian Thorpe zvažuje návrat do bazénu a pokusí se jako člen štafety kvalifikovat na olympijské hry v Londýně. Sedmadvacetiletý Thorpe, jenž ukončil kariéru v roce 2006, to však rezolutně popřel.

Foto: ČTK/AP

Ian Thorpe

Článek

"Nemám v úmyslu vracet se k závodnímu plavání. Moje pozice se od tiskové konference v roce 2006, na níž jsem oznámil ukončení kariéry, nezměnila," uvedl pětinásobný olympijský vítěz v reakci na zprávu listu v tiskovém prohlášení.

The Courier-Mail v pondělí napsal, že Thorpe hovořil s několika elitními sprintery o možném návratu do kraulové štafety na 4x100 metrů pro hry v Londýně.

Jedenáctinásobný mistr světa Thorpe se na mezinárodní scéně představil naposledy před šesti lety pod pěti kruhy v Aténách, kde získal dvě zlata. Před příchodem Američana Michaela Phelpse na scénu byl muž s přezdívkou "Thorpedo" nejslavnějším světovým plavcem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.