Hlavní obsah

Dálková plavkyně Pechanová skončila na MS třináctá

ROBERVAL

Jana Pechanová obsadila na mistrovství světa v dálkovém plavání v kanadském Robervalu třinácté místo v závodě na olympijské trati 10 kilometrů. Z dvojnásobného triumfu se radovaly Italky, vyhrála obhájkyně bronzu Martina Grimaldiová před Giorgií Consigliovou.

Článek

Závod ve vodě s teplotou pouhých 18 stupňů a v dešti nedokončila největší favoritka Larisa Ilčenková. Ruská olympijská vítězka z Pekingu odstoupila kvůli podchlazení.

Světová šampiónka byla diskvalifikována 

O majitelce bronzu rozhodla jury, protože původně třetí Australanka Melissa Gormanová, úřadující světová šampiónka z poloviční trati, byla po několikahodinové diskusi diskvalifikována kvůli nesportovnímu počínání na trati. Na stupně vítězů se posunula Číňanka Fang Jen-čchiao. Pro její zemi to znamenalo historicky první medaili z MS v dálkovém plavání.

Z diskvalifikace lehce profitovala i Pechanová, jež původně doplavala čtrnáctá. Nezopakovala ale osmé místo z pekingské olympiády, kde dálkoví plavci závodili poprvé v historii her.

V neděli  je na programu závod mužů, ve kterém se pokusí prosadit Jakub Fichtl a Jan Pošmourný.

Výsledky MS v dálkovém plavání:
Ženy - 10 km:
1. Grimaldiová 2:05:45,2, 2. Consigliová (obě It.) -12,2, 3. Fang Jen-čchiao (Čína) -13,9, 4. Maurerová (Něm.) -14,0, 5. Cunhaová (Braz.) -14,5, 6. Jenningová (USA) -16,2, ...13. Pechanová (ČR) -43,3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.