Hlavní obsah

Na MS veslařů do 23 let se představí sedm českých posádek

AMSTERODAM/PRAHA

Sedm českých posádek se představí na mistrovství světa veslařů do 23 let, které se koná do neděle v Amsterodamu. Největší šance na úspěch má párová čtyřka a osmiveslice, které budou zároveň bojovat o šanci kvalifikovat se na seniorský světový šampionát v Bledu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Půjdou mladí veslaři ve stopách skifařky Jitky Antošové?

Článek

"Věříme, že si obě posádky vyjedou finálová umístění a mluvíme i o medailích," řekl reprezentační šéftrenér Přemysl Panuška.

Párová čtyřka Jan Andrle, Petr Ouředníček, Martin Basl, Petr Buzrla byla před rokem na MS do 23 let čtvrtá. Těsně pod stupni vítězů zůstali i čtyři členové osmiveslice Petr Melichar, Jan Pilc, Jakub Koloc a David Szabó, kteří loni tvořili posádku čtyřky bez kormidelníka.

Kouč chce od nich více

"Letos bychom od nich chtěli více," přiznal Panuška. Dalších pět českých posádek zřejmě na účast v A finále nedosáhne. "Pro ně by bylo úspěchem umístění kolem sedmého místa," uvedl šéftrenér.

Světového šampionátu do 23 let, který se v roce 2009 konal v Račicích a skifařka Jitka Antošová na něm získala zlatou medaili, se letos účastní rekordní počet 314 posádek ze 63 zemí.

Nominace:
Muži:
Martin Mikýsek (skif); Milan Viktora, Petr Čabla (dvojskif); Petr Handlovič, Jakub Paroulek, Karel Běhal, Tomáš Janeček (čtyřka bez kormidelníka); Jan Andrle, Petr Ouředníček, Martin Basl, Petr Buzrla (párová čtyřka); Matyáš Klang, Jakub Koloc, Petr Melichar, Jakub Podrazil, Jan Pilc, David Szabó, Kornel Altman, Jiří Srna, kormidelník Martin Šuma (osma).
Ženy:
Kateřina Kopecká, Martina Stillerová (dvojka bez kormidelnice); Sára Víchová, Monika Nováková (dvojskif).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.