Hlavní obsah

Skifař Synek vstoupil do veslařského SP v Etonu výhrou

Eton Dorney

Skifař Ondřej Synek ovládl svou úvodní rozjížďku v druhém závodě Světového poháru v Eton Dorney a postoupil bez problémů do sobotního semifinále.

Foto: Miguel Angel Morenatti, ČTK/AP

Skifař Ondřej Synek.

Článek

Přes odpolední opravy do semifinále postoupili i Jan Andrle s Michalem Plockem na dvojskifu a nově složená párová čtyřka Petr Buzrla, Jakub Houska, Petr Ouředníček, Martin Basl. Osma má při malém počtu startujících ve své kategorii již jistou finálovou účast.

Zatímco stříbrný olympijský medailista z loňského roku Synek mohl postoupit jen do semifinále, dvojskif Andrle, Plocek a párová čtyřka Buzrla, Houska, Ouředníček, Basl se mohly v případě výhry kvalifikovat rovnou do finále.

Andrle s Plockem ale byli ale v úvodní rozjížďce pátí, párová čtyřka čtvrtá. V opravách byl dvojskif druhý, párová čtyřka dojela třetí. Jejich jízdy ale měly spíše tréninkový charakter, do semifinále postupovali díky slabé účasti všichni.

Osma ve složení Matyáš Klang, Jakub Podrazil, David Jirka, Jan Pilc, Milan Doleček, Petr Melichar, Jakub Koloc, Kornel Altman, kormidelník Oldřich Hejdušek absolvovala kvalifikační závod, ve kterém obsadila poslední páté místo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.