Hlavní obsah

Takhle krotí peřeje slalomové eso. Troja? To je srdcovka, těší se Prskavec

Praha

Před dvěma lety bral v pražské Troji stříbro z mistrovství světa, druhý zde skončil i na loňském SP. Není divu, že kajakář Jiří Prskavec se nemůže dočkat, až se do vltavských peřejí pustí znovu při víkendovém Světovém poháru.

Podívejte se na trénink Jiřího Prskavce v pražské Troji.Video: GoPro Česká Republika

 
Článek

Závodíte rád doma?

Hrozně rád. Už se mi líbily akce v týdnu jako Riverside cross na náplavce, kdy přišla i širší veřejnost, užila si s námi odpoledne… Do Troje přijdou další lidi na nás, my se snažíme kvůli nim a já jsem nadšený, když si v té atmosféře můžu sjet jízdu.

Neodvádí vás množství akcí v týdnu před závodem od koncentrace?

Jasně, že to je těžší, ale dělám to moc rád. Že bych si nechal ujít Riverside cross, o tom jsem ani nepřemýšlel. Tohle je jediný závod, kde jedeme se střelbou, což je hustý. A na to, že jsem střílel v podstatě naslepo, bylo druhé místo super. (úsměv)

Jak velkou výhodou je domácí prostředí ve slalomu, když trať může být vždy jiná?

Hraje velkou roli, ale já toho letos v Troji opravdu moc nenatrénoval. Jak jsme měli mistrovství světa do 23 let v Brazílii, strávil jsem tam maximálně dva a půl týdne, nemám to tolik najeté. Trať samozřejmě znám a výhodu mám, na druhou stranu nervozita je větší, diváky nechci zklamat.

Bude se na stavbě trati opět podílet váš tatínek a zároveň trenér?

Bude jen pomocníkem. Trať staví lidi z mezinárodní federace, táta jen zabrání, aby nebyla třeba na jednu ruku, a tím nefér pro singlíře, nebo aby tam nebyla nějaká blbost.

Vrcholy sezóny jsou pro vás šampionáty, jak vysoko stavíte domácí Světový pohár?

Není to ten hlavní závod, ale je to srdcovka. A připravený jsem dobře.

Z mistrovství Evropy jste po dvou zlatech přivezl šesté místo. Byl jste z toho přešlý?

Už jsou to dva týdny, ale chvilku jsem z toho přešlý byl. Týden na to jsme letěli trénovat do Londýna a zase se mi zvedla nálada.

Reklama

Související témata: